Yüzünde 25 salyangoz taşıdı

Abone ol

Dokuz yaşındaki bu küçük kız bir dünya rekoru kırdı. Hem de oldukça ilginç bir rekor! Bir kerede en fazla salyangozu yüzünde taşıyabilme rekoru.

Tiana Walton isimli bu küçük kız tam 25 tane salyangozu yüzünün tamamını kaplayacak şekilde yüzünde taşıdı. Rekor sırasında gözlerinin üstünü bile kapatan salyangozlar, burun deliklerini ve ağzının üstünü de tamamen kapattı.

Daha önce Avustralya'da Liam Kenny'nin 15 salyangozla kırdığı rekorun üstüne 25 salyangozlu bu girişim rekorlar kitabına girebilecek nitelikte. Bu nedenle Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan küçük çılgın kız yaşadıklarını 'Bu tip şeylerden çok fazla iğrenmiyorum. Aslında salyangozlar insana ilginç bir rahatlama hissi veriyor fakat aynı zamanda teninizde soğuk bir etki de yaratıyor. Burun buruna geldiğinizde değişik bir kokuları olduğunu da farkediyorsunuz.' şeklinde tarif ediyor.

Bu rekoru başkalarının da kırabileceği hatırladığında küçük kız girişiminin çok zor olmadığını herkesin başarabileceğini belirtti.

Tiana'nın bu rekor girişiminin kökenleri ailesinden geliyor. Tiana'nın annesi Tommy de 1980 yılında dünyanın en büyük limonunu yetiştirerek Guinnes'e girmeyi başarmıştı.

Günün Önemli Haberleri