Yüzde 52nin sergisi

Abone ol

Türkiye nüfusunun yüzde 52'sini kadınlar oluşturuyor. Bu sergide de onların esintisi var. İşte kadınımızın rengi;

Kadın Fonu’nun “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” Kampanyası yararına düzenlenen “Kadının Rengi” sergisi, yüzyılımızın izlerini taşıyan anlatımlarla 19 Türk resim ve heykel sanatçısının kadına bakışını anlatıyor…

Sergi 24 Ocak'ta açıldı. Sanat ve iş dünyasının ünlü isimlerini biraraya getiren gecede, Kagider Başkanı Meltem Kurtsan, kadının konumuna dikkat çektib Türkiye nüfusunun % 52’sini kadınların oluşturduğunu belirten Kurtsan, "buna rağmen kadınların toplumun sunduğu fırsatlardan eşit olarak faydalanamadığını" söyledi.


Türkiye’nin dört bir yanında, 400’ü aşkın kadın sivil toplum kuruluşu buluyor. Ancak bu kurumlar kaynak olmadığı için proje üretemiyor, kadının sesini duyuramıyor. Kadın Fonu bu anlamda bir ilki başlattı. Sivil toplum kuruluşlarının projelerine fon sağlayan bir yapıya büründü.


Kadın Fonu Başkanı Ümit Boyner, 2006 – 2007 yılında “Kadına Karşı Şiddeti Önlemeye” yönelik projeleri destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Ümit Boyner, kadına karşı şiddetin insan hakları ihlali olduğunu vurgulayarak buna son vermek için herkesin yapabileceği bir şey olduğunu; “Kadının Rengi” sergisi ile hem topluma mesaj vermeyi hem de şiddeti önlemeye yönelik çalışmalara daha çok destek olmayı amaçladıklarını belirtti.

20 ressam ve heykeltıraşın 118 eserinin yer aldığı sergiyi 25 Ocak – 9 Mart 2007 tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş’ta görebilirsiniz.

Sergi salonu, pazartesi ve resmi tatil günleri dışında her gün 10:30-19:30 saatleri arasında açık...
Günün Önemli Haberleri