Yunanistan'da Türk düşmanı zirve

Abone ol

Hitler ve Mussolini gibi Avrupa'yı kana bulamış isimlerin fikirlerine kapılanlar, Yunanistan'da bir 'festival' yapacak. Yahudi cemaati tedirgin, sol çare arıyor

AB tartışmalarından nemalanmak isteyen aşırı sağcılar, 16-18 Eylül arasında, Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda bir araya gelecek. 'Kahramanlar Vatanı Yunanistan' adıyla ve 'Türkiye Avrupa'dan çık-Avrupa bizim, onların değil' sloganıyla yapılacak üç günlük festival, komşuda tartışmalara yol açtı.

Naziler masummuş!

Almanya'dan Hitlerci NDP, İtalya'dan Mussolini mirasçısı Forza Nuova, İspanya'dan Franco rejiminin devamı La Falange ve Yunanistan'dan Hrisi Avgi (Altın Şafak) gibi partilerin etkinliğinde konuşulacaklar: Ari ırk üstün. Naziler masum. Türkler, Yahudiler ve Müslümanlar Avrupa'dan çıkarılsın.
Karşı ittifak oluştu

Etkinliğin yapılacağı Meligala sakinleri, iç savaşta sağcıları destekledikleri halde, "Faşistler gelmesin" diyor. Yahudi cemaati, festivalin yasaklanmasını istedi. Faşizm karşıtı sol grup ve partiler etkinliğe engel olmanın yollarını bulmak için çalışıyor.

Kaynak: www.radikal.com.tr

Günün Önemli Haberleri