Yunanistan'da kaçak göçmenlerin işgal eylemi

Abone ol

Yunanistan'da 300 kadar kaçak göçmen, Atina Üniversitesi'nin hukuk fakültesini işgal etti. Göçmenler, kendilerine mültecilik statüsü verilmesini istiyor.

Yunanistan'da Atina Üniversitesi'nin hukuk fakültesini işgal eden 300 kadar kaçak göçmen, rektörlüğün ve İçişleri Bakanlığı'nın üniversiteyi terk etmeleri yolundaki çağrılarını müzakere etmeye devam ediyor.

Yunanistan'a yasadışı yollardan giriş yapan, çoğu Cezayir, Tunus ve Faslı göçmenler kendilerine mültecilik statüsü verilmesini talep ediyor.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana Yunanistan'ın çeşitli kentlerinde izinsiz çalışan göçmenler, mevcut uygulamaların yarattığı zorlukları protesto etmek amacıyla üniversitelerin özerklik statüsünden yararlanarak hukuk fakültesini işgal ettiler.

Göçmenler, dün itibariyle de açlık grevine başladılar.

Yunanistan'daki hukuki boşluklar nedeniyle göçmenleri üniversite dışına çıkartacak herhangi bir yöntem uygulanamıyor.

Bu durum, siyasi partiler arasında da çekişmelere neden oluyor.

Hafta başından itibaren fakültede ders yapılamamasından şikayet eden rektörlük ise, İçişleri Bakanlığı'nı sorumlu tutuyor.

Ancak İçişleri Bakanlığı'na göre Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı'na göre ise savcılık sorumlu.

Savcılık ise, yaşananların sorumlusunun rektörlük olduğunu söylüyor.

Göçmelerle rektörler arasında süregelen müzakerelerde, 300 göçmene eylemlerini kapalı bir stadyumda sürdürmeleri önerildi.

İçişleri Bakanı Hristyos Paputsis ise, ülkeye yasadışı giriş yapan her göçmene mültecilik statüsü verilemeyeceğini tekrarladı, siyasi iltica hakkının yalnızca savaş ve çatışma bölgelerinden gelenlere verilebileceğini vurguladı.

Paputsis, bu kategoriye girmeyen göçmenlerin geldikleri ülkelere geri gönderileceğini de ekledi.

Günün Önemli Haberleri