Yunanistanda hayat durdu

Abone ol

Yunanistan’da kamu ve özel sektör çalışanlarının24 saatlik genel grevi ülkede yaşamı felç etti.

Yunanistan’da kamu ve özel sektör çalışanlarının24 saatlik genel grevi ülkede yaşamı felç etti.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ile Yunanistan KamuÇalışanları Konfederasyonu’nun (ADEDY) çağrısıyla yapılan greve, şehir içi veşehirlerarası ulaşımda görev yapan otobüs, tren, metro, troleybüs, tramvayşoförlerinin katılmasıyla özellikle büyük kentlerde ulaşım zaman zaman durmanoktasına geldi.

Kamu bankaları, elektrik ve su işleri daireleri ile PTT çalışanlarının işbırakmaları nedeniyle hizmetlerde aksaklıklar yaşandı.

Atina ile Pire kentlerinin de bulunduğu Atika bölgesindeki devlethastanelerinde çalışan doktorlar da greve katılıyor. Hastanelerde yalnızcagüvenlik ve acil yardım birimlerinin görev yaptığı kaydedildi.

Öte yandan, Olympic havayolları çalışanlarının greve katılması sonucuözellikle çok sayıda iç hat seferi iptal edildi.

Gazetecilerin de greve katılımı, televizyon ve radyolarda haberbültenlerinin yayımlanmaması, haber ajanslarının hizmetlerini durdurması vehaber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarını yenilememesine yol açtı.

Ülke genelinde basın toplantıları ve benzeri etkinlikler iptal edilirken,yazılı basın çalışanlarının bugün çalışmamaları nedeniyle yarın gazetelerin çıkmayacağı açıklandı.

Günün Önemli Haberleri