Yunanistan'da güvenoyu ve protestolar

Abone ol

IMF ve AB'nin şart koştuğu kesintileri meclisten geçirebilecek yeni kabinenin bugün gerçekleşecek güvenoylaması protestolarla karşılandı.

Yunanistan'da bugün gerçekleşecek yeni kabinenin meclisteki güven oylaması protestoları da beraberinde getirdi.

Bu sabah itibariyle, pazar akşamından bu yana 48 saatlik bir greve gitmiş bulunan devlete bağlı elektrik şirketinin çalışanları iş yerlerini terkettiler.

Başkent Atina'nın birçok noktasında ise Yunanlılar'ı güvenoyunun yapılması beklenen saat 19.00'da parlamentonun önünde toplanmaya çağıran afişler, posterler ve duvar yazıları var.

Başbakan Papandreu'nun IMF ve AB'den gelecek 12 milyar euroluk ikinci yardım paketi karşılığında uygulaması gereken tasaruf kesintilerine karşı olan farklı muhalif gruplar, geçtiğimiz hafta boyunca sokaklardaydı.

Atina merkezli "Öfkeliler" hareketinni başını çektiği ve sendikaların da destek verdiği protestoların hedefi IMF ve AB tarafından şart koşulan kamu harcamalarındaki kesintiler ve özelleştirmeler.

Finans sektörünün ve bankaların yarattığı krizin bedelini ödemek istemediklerini dile getiren protestocuların büyük kesimi, ülkenin iflas etmesini ve böylece ekonomik yeniden yapılanmayı tercih ettiklerini ifade ediyor.

Güvenoylaması bugün akşam düzenlecek meclis oturumunda gündeme gelecek.

Yeni kabinenin güvenoyu alması halinde, kesintileri ay sonuna kadar onaylaması gerekecek. Aksi halde yeni yardım paketinin Yunanistan'a verilmemesi ihtimali gündeme gelecek.

Günün Önemli Haberleri