Yunanistan PKK'ya yuva oldu Yunan kanalı görüntüledi
Abone olYunan basınının görüntülediği Lavrion Sığınmacı Kampı'ndaki PKK üyeleri, Yunanistan'ın terör örgütü faaliyetlerine göz yumduğunu ortaya koydu.
Yunan StarNEWS kanalının haberinde yayımlanan görüntüler, söz
konusu kampın terör örgütünün eğitim üssü haline geldiğini ve
Yunanistan'ın PKK'ya yuva olduğunu göz önüne serdi.
Lavrion Kampı içerisinden çekilen görüntülerde, terör örgütü PKK'ya ait semboller ile teröristbaşı Öcalan'ın görsellerinin yer alması dikkati çekti.
Kanalın bu kampta röportaj yaptığı ve yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçan kişilerin, terör örgütünün gençlik yapılanmalarında faaliyet gösterdiği ve terör suçlarından aranma kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.
Görüntülenenler arasında yer alan Hacer Karakuş Şahin'in, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmalarından YDG-H bünyesinde faaliyet gösterdiği bilinirken, Ocak 2022'de eşi Metin Şahin ile Meriç sınır hattından yasa dışı şekilde Yunanistan'a geçtiği ve hakkında terör örgütü propagandası yapma suçundan adli işlem tesis edildiği belirtildi.
Röportaj yapılan Resul Özbey'in de terör örgütü PKK/KCK’nın
gençlik yapılanması bünyesinde faaliyet yürüttüğü, bu kapsamda 2015
yılında Van’da tutuklandığı öğrenilirken, Eylül 2018'de tahliye
olduğu, Temmuz 2020 itibarıyla Lavrion Kampı'nda faaliyet
gösterdiği, halihazırda PKK/KCK-Yunanistan Dijital Meclisi
çalışmalarında yer aldığı, terör örgütü propagandası yapma suçundan
aranma kaydının bulunduğu tespit edildi.
Lavrion Kampı'ndaki şahısların terör örgütünün gençlik yapılanmalarında faaliyet göstermiş olmaları ve halihazırda terör suçlarından aranma kayıtlarının bulunması, kampın PKK/KCK faaliyetleri doğrultusunda propaganda ve eğitim amacıyla kullanıldığını ortaya koydu.