Yumurtalı protestoya tahliye

Abone ol

Mersin'de Erdoğan'ı yumurta atarak protesto etikleri gerekçesiyle tutuklanan beş sanık tahliye edildi.

Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yumurta atarak protesto etikleri gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan beş sanık tahliye edildi. Mersin Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, halkevleri üyesi beşi tutuklu dokuz sanık hazır bulundu.

Mahkeme, tutuklu yargılanan beş sanığın tahliyesine karar verdi. Sanıklar, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet', 'görevli memura, devlet büyüklerine hakaret', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek ve kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnmek'le suçlandı.

6 ile 13 yıl hapis istemi
Tutuksuz yargılanacak sanıklar hakkında, 6 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Polis fezlekesinde de sanıklara, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliklerini, siyasi-laik düzeni değiştirmek, halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik için propaganda yapmak' gibi suçlamalar yöneltilmişti.
Duruşma çıkışında yürüyüş yapmak isteyen halkevi üyesi grup ile polis arasında kısa süreli arbede oldu. Mersin'de 11 şubatta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkı selamladığı sırada halkevleri üyesi grup tarafından yumurta atılarak protesto edilmişti. Yumurtalar korumalara isabet ederken, halkevi üyesi dokuz kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan adres bildirmeyen beşi ise tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Günün Önemli Haberleri