Yumrukların faturasını siyasete kesti

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, yumruk olaylarında sorumluluğun siyaset ve siyasetçide olduğunu söyledi.

Candaş Tolga Işık'ın TV8'de yayınlanan "Bunu Konuşalım" adlı sohbet  – tartışma programına konuk olan Türkiye Partisi genel başkanı Abdüllatif Şener, Anayasa değişikliği oylaması ve başkanlık sistemi tartışmalarını değerlendirdi.

Türkiye Partisinin gündemdeki konulara bakışını anlatan Şener, programda gündemin öne çıkan maddelerinden biri olan siyasetçilere yönelik şiddet ve yumruklama olaylarını da yorumladı.

ŞİDDETİ SİYASET KÖRÜKLÜYOR

Candaş Tolga Işık'ın yumruklama olayları ile ilgili izleyicilerden gelen soruları Şener'e aktarması  üzerine Abdüllatif Şener şöyle yanıt verdi:

"Bu şiddeti körükleyen siyasetin kendisidir. Şu son üç dört yıla bakın, siyaset çok şiddetli bir üslup benimsemiş durumda. Siyasetçiler kavga çıkartıyor, kin ve nefreti derinleştiriyor, karşılıklı hakaretler yağdırıyor. Zaman zaman mecliste yumruklaşıyor... Her yeni konu sadece üzerinden kavga etmek için sürülüyor gündeme. Son üç dört yılın siyasi hikayesi bundan ibarettir. Sürekli kavga.

Siyaset kavga ettiği sürece, toplumdaki şiddeti de tahrik ediyor. 9 ay içerisinde aile içi şiddetten hunharca katledilen kadın sayısı 953'dür. Daha önce bu rakamlar böyle değildi.

Siyaset şidet gösterince bu toplumsal kültürü de etkiliyor. Siyasetçiler bu kaba üsluplarla, kavgalarla, şiddetlerle karşılıklı birbirini eleştirmeye başlayınca şimdi de yumruk atma modası ortaya çıktı. Meclisteki yumruklaşmalar demekki vatandaşı da etkiliyor. İnsanımızın, temiz saf duygularını korumasını sağlamak, siyasetin üslubunu ayarlamasına bağlıdır."

TÜM YUMRUKLARI ŞİDDETLE KINIYORUM

Candaş Tolga Işık'ın "ama bu söylediğiniz olup biteni makul karşıladığınız anlamına gelmiyor, değil mi?" şeklindeki sorusunu ise Şener "Hayır, gerek Samsun'daki, gerek Kayseri'deki olayı, hatta Diyarbakır'da bir olay oldu basın pek ilgi göstermedi... Hepsini şiddetle kınıyorum" şeklinde yanıtladı.

Şener ayrıcı Anayasa'da yer alan ve 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasını engelleyen Geçici 15. maddenin kaldırılmasının darbecilerin yargılanması için yeterli olmayacağını, aradan geçen 30 yılın zaman aşımı için yeterli bir süre olduğunun altını çizdi ve "Hükümet bu maddeyi taslağa CHP'yi zora sokmak için koydu ama yine de prensip olarak anayasada böyle bir hükmün yer almaması lazım." dedi.

ŞENER'İN YUMRUK OLAYLARI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERİNİ BURADAN VE DEVAMINI DA BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Günün Önemli Haberleri