Yüce okulları ABye girdi
Abone olAB'ye giden yolda Yüce Okulları tarafından , eğitim alanında atılan dev adımlar örnek oldu
Yüce Okulları, eğitimin ISO belgesini (EAQUALS üyeliği)
kazandı.”
EAQUALS, Avrupa Birliği’nin yaşam boyu dil eğitiminin standartlarını belirleyen uluslararası bir kalite kontrol kurumudur. Avrupa Birliği içinde Dil Hizmetleri Kalitesini inceleyen EAQUALS, dil eğitim ve öğretiminin kalitesini artırmayı hedefler.
The British Council, Cambridge Üniversitesi Dil Sınav Merkezi, Goethe Enstitüsü’nün üye olduğu EAQUALS’a Yüce Okulları nasıl üye oldu?
•Avrupa Ortak Dil Ölçütleri Kullanılarak Yabancı Dil Eğitim
Programı yazıldı. Program MEB’e sunuldu.
•Avrupa Dil düzeyi ifadeleri okula yerleştirildi. Daha önce
kullanılan Elementary, Intermediate gibi muğlak ifadeler yerine, A1
veye A2 düzeyinde gibi ifadeler kullanılmaya başlandı.
•Üyelik ile birlikte, öğrenciler, EAQUALS/ALTE(Avrupa Dil Testleri
Hazırlayanlar Birliği) dil portfolyosunu kullanmaya başladılar. Dil
portfolyosu, öğrencinin, dil özgeçmişi ve dil pasaportunu
içerir.
•Yabancı Dil eğitimi, uluslar arası projelere katılım ve okul içi
eğitimlerle sınıf dışına çıkarıldı.
•Sınıf içinde yabancı dilin etkin iletişim aracı olarak
kullanılması için ikili ve grup projelerine önem verildi.
Yüce Okulları, Türkiye’de EAQUALS’a üye olan ilk ve tek ilk/orta
öğretim kurumudur.
APTECH Ödülü:
Dünya Bilişim devi APTECH, mezunlarını işe yerleştirme ve meslek edindirme konusunda 2005’te gösterdiği başarıdan dolayı Yüce Bilgi Akademisi’ni, 3500 aday arasından “Placement Excellence” “İşe Yerleştirmede Mükemmellik” ödülüne layık gördü.
APTECH Worldwide 2003 yılı itibarı ile ABD’den Rusya ve Çin’e kadar dünyadaki her kıtada toplam 52 ülkeye yayılmış eğitim merkezi ağı ile dünyanın en önde gelen BT (Bilgi Teknolojileri) eğitimi kuruluşlarından biridir. APTECH, uluslar arası BT eğitimi alanında, her yaştan ve meslekten katılımcılara yönelik teknoloji destekli, planlı ve süreli kurslar sunmaktadır. Aptech, eğitim destek hizmetleri için Dünya'da ISO 9001 sertifikasyonuyla ödüllendirilen ilk teknoloji eğitim şirketidir.
• Kurslar öğrenciye nasıl verilmektedir?
Aptech'in yapıcı kurs teslim yapısı, BT profesyonellerinin sektörde taleplerinin artması için odaklanmış bir yapıya sahiptir. Bu eğitim yöntemi, multimedia destekli, öğretmen eğitimi için mükemmel bir sistemdir. Böylece, öğrenci, sektörün yarın ne inşa edeceğini şimdiden öğrenme olanağını yakalar.
•Öğretilen derslerin güncelliği konusunda neler söylenebilir?
Aptech, BT sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde kurs içeriği hazırlar. Sektör bağlantılı ACCP kurs müfredatı sayesinde öğrencilere .net, J2EE ve diğer top-notch gibi ürünleri öğretir ve bu sayede hızla büyüyen sektörün içinde yerini almış olur.
•Bu kurs öğrencilerini gerçek anlamda bir kariyer sahibi yapacak mı?
ACCP müfredatı tamamladığında Dünya size bütün kapılarını açmış olacaktır. Dünyanın her yerinde Evrensel Yerleştirme ağı sayesinde en iyi iş imkânlarıyla tanışılmış olunacaktır.
•Bu kurslar uluslararası firmalar tarafından tanınmakta mıdır?
Aptech sahip olduğu güçlü anlaşmalar sayesinde sektörün en zorlu alanlarında rekabet edebilme gücüne sahip olunmasına yardım eder.
IFC KONFERANSI
Dünya Bankası’nın özel sektörden sorumlu kuruluşu IFC’nin Washington D.C. ABD’de 1-3 Şubat 2006 tarihinde düzenlediği “2006 International Investment Forum for Private Higher Education” eğitim konferansında, Yüce iki ayrı konuda sunum yaptı.
Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’in açılış konuşmasını
yaptığı konferansın konuları:
eğitime ulaşabilirlik,
eğitimde kalitenin ölçülmesi,
eğitimde zengin ve fakir arasındaki dengeler ve eğitimin ülkelere
yararları
Toplantıdan Notlar:
Dünyada yüksek öğretimin bugünü ve geleceği konusu çarpıcı istatistikler ile ele alındı.
Her on yılda bir 1 milyar daha artan dünya nüfusu gerçeği
karşısında yüksek öğrenimde çok köklü kararlar alınması ve klasik
yüksek öğrenim anlayışının yanında
e-eğitimin kaçınılmaz bir çözüm olduğu dünyanın her bir köşesinden
gelen uzmanlarca farklı açılardan ifade edildi.
E-eğitimin, klasik eğitim modeliyle birleşerek verildiği karma eğitim modelinin, gençlerine iyi bir eğitim ve kariyer sunmak isteyen ülkelerce benimsendiği ( Avrupa Birliği ülkeleri ve hatta Çin Halk Cumhuriyeti dahil) yapılan forum boyunca gözlemlendi.
Türkiye adına konferansa katılan Kağan Kalınyazgan, Türkiye bilişim sektörünü, sahip olduğu yüksek potansiyeli ve YÜCE’nin bu güne kadar bilişim eğitiminde kaydettiği başarıları anlattı. Kalınyazgan, bilişim-yazılım sektörünün Türkiye’nin geleceğini ne kadar yakından ilgilendirdiğini çarpıcı rakamlar ile izleyicilere anlattı.