Yolcu Mehmet Ertaş dava açabilir

Abone ol

Adalet Bakanlığı'nın, yanlışlıkla korsan olarak açıkladığı Mehmet Ekinci dava sinyali verdi.

Adalet Bakanlığı'nın, THY'nin Tiran-İstanbul seferini yapan uçağını kaçıranlardan biri olarak açıkladığı Mehmet Ertaş'ın olayla ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Bakanlığa kızgın olduğunu belirten Ertaş, dava açabileceğini belirtti.

Ertaş, gergin olmasından dolayı, emniyet güçlerinin kendisinden şüphelendiklerini söyledi.

Ertaş, kaportacılık yaptığını, amcasının oğulları ve Türkiye'de konuk edecekleri bir Arnavut arkadaşlarıyla birlikte Tiran'dan dönerken uçağın kaçırıldığını belirterek, Adalet Bakanlığı'nın kendisini hava korsanı olarak lanse etmesine kızdığını vurguladı.

Yorgun ve stresli olduğunu, İtalya ve İstanbul'da iki ayrı ifade verdiklerini anlatan Ertaş, ''uçakta amcamın çocukları Rüstem, Mehmet Ali ve Arnavut arkadaşımla sohbet ederek yolculuk yapıyorduk. Uçağın kaçırıldığından kesin haberimiz yoktu. Ancak, İtalya'ya inince haberimiz oldu" dedi.

"Olayla uzaktan yakından alakam olmadığı için İtalya'da ifade vermek istemedim" diyen Ertaş, uçağı kaçıran Hakan Ekinci'yi de tanımadığını ifade etti.

"Hava korsanı diye lanse edilmeme anlam veremedim"

İstanbul'a gelince Adalet Bakanlığı'nın kendisini uçak kaçıranlardan biri olarak lanse etmesine şaşırdığını belirten Mehmet Ertaş, "nasıl böyle bir hata yaparlar. Daha sonra ifademi alarak bizleri serbest bıraktılar, ayrıca bir yanlışlık olduğunu söylediler. Dava açabilirim'' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Mehmet Ertaş'ın aynı uçakta yolculuk yapan amcasının oğlu Rüstem Ertaş da gelişmelere çok üzüldüklerini, yetkililerin araştırmalarında daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi.

Rüstem Ertaş, ''beş yıldır Tiran'da tatlıcılık yapıyorum. Orada üç dükkanım var. Çok temiz bir ailemiz ve geçmişimiz var. Uzun süre Türkiye'ye gelmiyorduk. Büyüklerimizin ısrarı üzerine geldik. Ancak, beklenmedik bir sürpriz ile karşılaştık'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri