YÖK'ten Şifa Üniversitesi'ne onay
Abone olÖzel Şifa Hastaneler Grubu'nun kuracağı Şifa Üniversitesi onaylandı. Onay müjdesini, Genel Koordinatör Doç. Dr. Mehmet Ateş, düzenledikleri iftar yemeğinde verdi.
Geçen seneki iftarda, üniversitenin dosyasını 2009 Ekim ayında
Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK)'na arz edeceklerini açıklayan Ateş,
"YÖK'teki incelemeler devam etti ve geçen şubat ayında
teftişlerimiz tamamlandıktan sonra dosyamız genel kurulda kabul
edildi. 29 Temmuz 2010 günü YÖK tarafından Şifa Üniversitemiz
onaylandı." dedi.
Grubun Bornova'daki hastanesinde verilen iftar yemeğinde konuşan Doç. Dr. Ateş, ilk olarak Konak ilçesi Basmane semtinde küçük bir poliklinik olarak açıldıktan sonra 2001'de Bornova, 2005'te Erzurum hastanelerinin tesis edildiğini anlattı. Ateş, "Şu anda toplam 420 yatak kapasitesi olan, yılda yaklaşık 450 bin hastaya bakan, 10 bin ameliyatın ve 2 bine yakın açık kalp cerrahisinin yapıldığı, toplam 150 profesör, doçent ve tabip kadrosuyla hizmet veren bir kurum haline geldi." şeklinde konuştu. Sağlık hizmetlerinde ihtiyaçları görüp karşılamayı, teşhis ve tedaviyi yakından takip etmeyi misyon edindiklerini belirten Genel Koordinatör Ateş, bu alandaki son teknolojileri getirip Türkiye'de ilk kullananlardan olduklarını hatırlattı. Özel sağlık hizmetlerinin öncülerinden olan hastanelerinde kalite standartını yükselterek insanlara layık oldukları hizmeti sunmaya çalıştıklarını anlatan Doç. Dr. Mehmet Ateş, "Yaptığımız her türlü yatırımda devletimizin teşvikini ve elini sırtımızda hissederek, bu güç ve hizmet şuuruyla yarınlara bakmaya çalışıyoruz. Milletimiz de bu kuruluşları kendi malı gibi kabul edip maddi ve manevi destek ve güvenini hiçbir zaman esirgememiştir. Devletimizin ve milletimizin desteğine layık olabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz." dedi.
İzmirli işadamı İstemi Gürel ise yaşı itibariyle Özel Şifa Hastanesi'ni ilk tanıyanlardan biri olduğunu, zaman zaman Basmane'deki hastaneye gönderdikleri firma çalışanlarının tedavisiyle daha yakından tanıma imkanı bulduğunu söyledi. Sonraki senelerde Şifa Hastanesi görevlilerini, ABD Mayo ve başka kliniklerde yakınen tanıma fırsatı elde ettiğini ve bundan büyük gurur duyduğunu belirten Gürel, şunları söyledi: "Sonraki senelerde içinde bulunduğumuz bu müstesna hastanede, çok yakın ilişkim olan birçok yabancıyı tedavi etme imkanı buldum. Onun için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Erzurum'da hastane ve üniversite müjdelerini aldık. Kendilerinin daima yanında bulundum. Ne şekilde yardıma ihtiyacımız olduysa yanımızda gördük."
AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür de Şifa Vakfı Hastanesi olduğu Basmane'deki küçük binadan bugüne gelinceye kadar yapmış oldukları sağlık hizmetlerini tek tek sıralamanın mümkün olmadığını söyledi. Sağlık hizmetinin bir ibadet neşvesi içinde yapıldığını belirten Hasgür, Şifa'nın bunun yanısıra İzmir ve Ege Bölgesi'nde devlet hastanelerine öncülük ederek, gerek teşhis gerek tedavide en gelişmiş teknolojileri getirdiğini anlattı. Hasgür, "Bu değerli hizmetleri sebebiyle Şifa Hastanesi'ni kutlamamak mümkün değil. Özellikle kendi hükümetimiz döneminde sağlık alanında ne büyük devrimler yaptığımızı, en muhalifinden en muvafıkına kadar herkes ifade ediyor. Şifa Hastaneleri'nin eda etmiş olduğu misyon, devletimizin yaptığı bu hizmetleri her zaman kucaklayıcı, destekleyici ve yükünü hafifletici bazda olmuştur." şeklinde konuştu.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise Kanuni Sultan Süleyman'ın,
"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet
cihanda bir nefes sıhhat gibi" mısralarını hatırlatarak, Özel Şifa
Hastaneleri'nin bu söze uygun, hastalarıın şifaya kavuşması için
elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti.
İftara AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, MHP İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, işadamları ve diğer vatandaşlar katıldı.