Yoksul çocukların unutulmaz günü!

Abone ol

Gaziantep'te yardıma muhtaç ailelerin çoçukları, Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından öğle yemeğine ardından Hayvanat Bahçesine götürüldü.

Gaziantep'te yardıma muhtaç ailelerin okuma yazma bilmeyen ve yetiştirici sınıfta öğrenim gören 7-15 yaş arası çocuklar, Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından öğle yemeğine ardından Hayvanat Bahçesine götürüldü.

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından, Bahattin Teymur İlköğretim Okulu Yetiştirici Sınıf öğrencileri için gezi programı düzenledi. 7-15 yaş arası örencilerle birlikte geziye katılan Dernek Başkanı Derya Güzelbey, gün boyunca öğrencilerle vakit geçirdi. İlk olarak öğle yemeğine götürülen çocuklar daha sonra Hayvanat Bahçesine götürülmek için otobüse bindirildi. Otobüste şarkılar eşliğinde Hayvanat Bahçesine giden öğrenciler gönüllerince eğlendi. Daha sonra Hayvanat Bahçesini gezen öğrenciler ilk kez karşılaştıkları hayvanlar karşısında şaşkınlıklarını gözleyemedi. Mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklar, Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafından bilgilendirildi. Hayvanat bahçesinde bir birinden ilginç hayvanları gören öğrenciler Hayvanat Bahçesi yetkililerine sık sık sorular sorarak bilgi almaya çalıştı.

Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Dernek Başkanı Derya Güzelbey, bu gibi organizasyonlara her zaman destek vermek istediklerini belirterek, "Biz eğitime her zaman önem veriyoruz. Bu öğrencilerimiz okuma yazma bilmeyen öğrencilerimizin eğitim gördüğü özel bir sınıftalar. Daha önce başka bir okulda öğrenim aynı şekilde öğrenim gören öğrencilerimizi ziyaret ederek çeşitli hediyeler vermiştik. Bu kez de öğretmenlerimizden bu öğrencilerimizin gezisi için bir talep geldi.

Bizde bu öğrencilerimizin genel kültür ve sosyal aktivitelere katılması için desteklemeye karar verdik. Bugün Hayvanat Bahçesi gezisini düzenledik. Bu öğrencilerimizin ailelerinin durumu ekonomik olarak iyi değil. Aileler sürekli başka kentlere giderek çalışıyor. Bu nedenle bu öğrencilerin sürekli okuma durumları olmuyor. Başarılı öğretmenlerimizin katkısıyla bu öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerini görüyorlar. Bizde bu konuda onlara destek olmak için bu organizasyonu üstlendik" dedi.

Günün Önemli Haberleri