Yok öyle muayenehane

Abone ol

Kamuda çalışan doktorlar yol ayrımında. Yeni bir düzenleme getiriliyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapacakları yeni düzenlemeyle Sağlık Bakanlığı ve üniversiteler de dahil kamuda çalışan doktorların yarı zamanlı çalışmalarının kaldırılacağını belirterek, ''(Benim muayenehanem olsun aynı zamanda kamuda çalışayım) anlayışını artık bu ülkeden kaldıracağız'' dedi.

Akdağ, Hekimevi'ndeki toplantıda sağlık muhabirleriyle bir araya geldi. Yeni yasama döneminde yapılacak bazı düzenlemelere ilişkin bilgi veren Akdağ, hastane birlikleri kurulmasına ilişkin yasa tasarısının sadece Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneleri kapsadığını, uygulamanın öncelikle 3 pilot ilde başlatılmasının planlandığını söyledi.

Söz konusu tasarıda kamudaki hekimlerin tam gün çalışmasıyla ilgili herhangi bir hüküm bulunmadığını, bunun ayrı bir kanun maddesiyle hayata geçirilmesini düşündüklerini anlatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu anda kamudaki hekimlerin yüzde 62'si tam gün çalışmaya başladı. Göreve geldiğimizde bu oran yüzde 11'di. Şimdi yüzde 62'ye çıktı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile uzman hekimlere ciddi ek ödemeler vermeye başladık. Büyük çoğunluğu gönüllü olarak muayenehanelerini kapattılar. Yüzde 38'lik bir grup yarı zamanlı çalışmayı tercih ediyor.

Yapacağımız yeni düzenlemeyle, ki bu ilgili kanunda bir maddenin değiştirilmesini gerektiriyor, Sağlık Bakanlığı ve üniversiteler de dahil kamuda çalışan doktorların yarı zamanlı çalışmalarını artık kaldırmış olacağız. Doktor arkadaşlarımıza, 'kamuda çalışırsanız maaşlarınızla birlikte ek ödemeler de veriyoruz, bunları daha da iyileştirerek vereceğiz' diyeceğiz.

'Dışarıda çalışacağım' diyen arkadaşlarımıza da zaten iyi bir ortam hazırlamış olduk. Sosyal Güvenlik Kurumu artık ayrım yapmadan özel sektörden de hizmet alıyor. Onlar da arzu ediyorlarsa gidip orada çalışacaklar ama 'benim muayenehanem olsun, aynı zamanda kamuda çalışayım' anlayışını artık bu ülkeden kaldıracağız. Sayın Başbakan'ın da bu hususta talimatı var.''

Günün Önemli Haberleri