YÖK Başkanı Çetinsaya’dan itidal çağrısı

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Üniversiteler; tarih boyunca öncü fikirlerin, barışçıl projelerin, demokratik bir biçimde yaşama k...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Üniversiteler; tarih boyunca öncü fikirlerin, barışçıl projelerin, demokratik bir biçimde yaşama kültürünün yeşerdiği ve savunulduğu mekanlar olarak ülkemizin bugün tecrübe ettiği gerilimlerinin tırmanmaması için çaba sarf etmek, itidali ve istikrarı savunmak durumundadır" dedi.
Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Muş Havaalanı’nda Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ve yardımcıları tarafından karşılandı. Burada kısa süre dinlenen Prof. Dr. Çetinsaya ve beraberindekiler, Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyet Muş Alparslan Üniversitesi’ne geçti. Beşinci Senato toplantısına başkanlık eden Prof. Dr. Çetinsaya, ülkenin içinden geçtiği bu önemli süreçte çok hayırlar gördüğünü söyledi. Ülkenin bu süreçte büyük hayırlarla çıkacağını düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. Çetinsaya, “Üniversitelerimiz bu süreçten en büyük payı alacaklardır. Bizler 5 Nisan 2013’ten bu yana Türkiye’nin farklı bölgelerinde ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da bulunan üniversitelerimize ayrı ayrı ziyaretler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Geçen haftalarda Siirt, Şırnak, Diyarbakır, ve Batman illerimizi ziyaret etmiştik. Dün Bingöl’de toplandık, bugün Muş’ta, yarın Bitlis’te, perşembe günü de Van’da genel kurul olarak toplanacağız. Daha sonra da seyahatlerimize devam edeceğiz” ded.
Burada sadece rektörle senatör üyeleri ile toplantı yapmadıklarını ifade eden Prof. Dr. Çetinsaya, “Öğrencilerimiz ile öğrenci temsilcileri, öğretim üyeleri, şehrin ileri gelenleri ile de toplantı yapıyoruz. Bu toplantılar bizler için çok yararlı toplantılar oluyor. Burada üniversitenin tüm sorunlarını, yüksek öğretimin tüm sorunlarını masaya yatırıyoruz. Yüksek öğretimin temel meselelerini konuşuyoruz. Aynı zamanda çözüm sürecine üniversitelerimiz nasıl katkı verir, bunu konuşuyoruz. Bunların sonuçlarını da ayrıca paylaşacağız. Bizler gerçekten ülkemizin içinden geçtiği bu önemli süreçte çok yararlar, hayırlar görüyoruz. Ülkemizin bu süreçten büyük hayırlarla çıkacağına inanıyoruz. Bu süreçten en büyük payı üniversitelerimiz alacaktır" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER, GERİLİMİN TIRMANMAMASI İÇİN İTİDALİ VE İSTİKRARI SAVUNMAK DURUMUNDADIR"
2006-2007 yıllarında kurulan üniversitelerin muazzam bir potansiyelinin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çetinsaya, “Fakat yaşadığımız sorun dolayısı ile bugüne kadar üniversitelerimiz tam olarak bu potansiyeli gerçekleştiremedi. Yeni toplumsal barış sürecinde öğrenci, öğretim üyesi hareketi artacak, şehirle bütünleşme de artacak. Üniversitelerimiz şehri ileriye taşıyacaktır. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde motor rolünü en iyi şekilde oynayacaklardır” şeklinde konuştu.
Son günlerde yaşanan gerilimlerde üniversitelerin yapması gereken vazifeyi de vurgulamak gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çetinsaya, “Üniversiteler tarih boyunca öncü fikirlerin, barışçıl projelerin, demokratik bir biçimde yaşama kültürünün yeşerdiği ve savunulduğu mekanlar olarak ülkemizin bugün tecrübe ettiği gerilimlerinin tırmanmaması için çaba sarf etmek, itidali ve istikrarı savunmak durumundadırlar. Normalleşen demokrasi, büyüyen ekonomisi, artın itibarı ile Türkiye büyük bir fırsat yakalamıştır. Toplumsal barışı tesis etmek adına önemli adımlar atılmıştır. Bu barış süreci ülkemiz için önemli bir adımdır. Bu fırsatı heba etmemeliyiz, edemeyiz. Birkaç gündür yapılmak istenen bu istikrarsızlık ortamı, ülkemizin bugünü ve yarını için tehlike arz etmektedir. Barış sürecine zarar verebilecek bir durumu vardır. Bunun için toplumsal barışı sağlamak gerekir. Bu nedenle bizlere büyük iş düşüyor. Bu konularda hassasiyetle bu konuya eğilen rektör arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri