YKS sınavı 2018 oturumları hangi gün TYT-AYT-Yabancı dil sınavı saat kaçta?

Abone ol

YKS sınavları için artık son saatler. Bu haftasonu binlerce öğrenci hayalindeki üniversiteye girmek için YKS sınavında ter dökecek. Peki Temel Yeterlilik Sınavı TYT ne zaman, hangi gün ve saat kaçta yapılacak? 120 sorunun sorulacağı TYT sınavı 30 Haziran'da yapılacak ve TYT sınavında adaylara 135 dakika verilecek.

YKS sınavında kaç soru çıkacak, YKS sınavında her soru kaç dakika ve YKS oturumları soru dağılımı nasıl oldu soruları bu haftasonu üniversite sınavına girecek binlerce öğrencinin gündeminde. 3 farklı oturumun olduğu YKS sınavının birinci oturumu 30 Haziran cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayacak. Temel Yeterlilik Testi'nde Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve öğrencilere 135 dakika verilecek. 

YKS SINAV GİRİŞ BİLGİLERİ: YKS sınavı ne zaman yapılacak, 2018 YKS sınav giriş belgesi nasıl alınacak, YKS sınav yeri sorgulama sayfası detayları haberimizde. Üniversiteye giriş için anahtar olan YKS sınavları 3 farklı oturumla bu haftasonu 30 Haziran-1 Temmuz arasında yapılacak. YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ: YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. TYT’ye başvuru yapan 2 milyon 381 bin 784 aday 7 bin 884 binada, 129 bin 291 salonda; AYT’ye başvuran 2 milyon 19 bin 853 aday 6 bin 746 binada 108 bin 470 salonda; YDT’ye başvuran 131 bin 453 aday ise 779 binada 6 bin 418 salonda sınava alınacak.

SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

YKS KAÇ SORU KAÇ DAKİKA: Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacağı kaydedildi. Soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe ve kısıtlamaya gidilmediği belirtilen açıklamada, soru sayısı dikkate alınarak sınav süresinin 135 dakika olarak belirlendiği kaydedildi.

2018 YKS BARAJ PUANI KAÇ: Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

AMAN DİKKAT SON GÜN 4 TEMMUZ: “2018-YKS’ye başvuran adayların YKS değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini, 26 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 4 Temmuz saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekiyor. Eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünenler, mezun oldukları/olacakları ortaöğretim kurumlarıyla görüşerek bunları e-Okul üzerinden düzelttirmeli ve sonrasında 26 Haziran-4 Temmuz arasında https://ais.osym.gov.tr adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamalılar. Eğitim bilgisi e-Okul’a eklenemeyecek durumda olan adayların ise bunu Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeleri, ardından da https://ais.osym.gov.tr adresinden bu bilgileri seçerek 4 Temmuz saat 16.00’ya kadar onaylamaları lazım.

İŞLEM YAPILMAZSA SON BİLGİLER DİKKATE ALINACAK: Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri için Merkezimizce yapılacak işlem bulunmuyor. Adayların 4 Temmuz saat 16.00’ya kadar yaptığı son seçim dikkate alınacak ve bu eğitim bilgisine göre değerlendirme işlemleri yapılacak. 2018-YKS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu seçme ve onay işlemi yapılmazsa, OBP işlemlerinin gerçekleştirildiği tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu kullanılacak. Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçtiği eğitim bilgisi, bu bilgiler arasındaysa, adayın bu eğitim bilgisi kullanılacak. Onay işlemi yapmayan adaylar için başvuruda kullanılan eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; okul türü, alan ve dal bilgileri dikkate alınacak. Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi, bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında yoksa en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacak.”

Günün Önemli Haberleri