Yılmazın hayalleri yıkıldı

Abone ol

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, 'Avusturya hükümeti beni hayalkırıklığına uğrattı" dedi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, 'Avusturya hükümetinin Türkiye'nin AB üyeliğine sürekli engel çıkarması beni hayal kırıklığına uğratıyor" dedi.

İstanbul Sankt Georg Avusturya Lisesi Mezunları Derneği'nin hazırladığı, "Avusturya-Türkiye Geçmişinde Zamana Yolculuk" konulu sergi, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Epstein Sarayı'nda açıldı.

Avusturya Federal Meclis Başkanı Prof. Andreas Khol, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Avusturya arasındaki tarihsel ilişkilerin yalnızca Viyana kuşatmalarıyla sınırlı olmadığını hatırlatarak, "Tarihte olduğu gibi bugün de dostluk ilişkilerimiz var ve bu ilişkilerimizin süreceğine inanıyorum" dedi.

Avusturya'da yaşayan Türk toplumuyla çok iyi ilişkiler kurduğunu belirten Khol, Türk toplumunun entegrasyonu konusuyla da yakından ilgilendiğini ve buradaki Türk sivil toplum örgütlerini sık sık ziyaret ederek sorunlarını dinlediğini bildirdi.

Konferans nedeniyle Almanya'da bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da Khol'ün daveti üzerine Viyana'daki Avusturya-Türkiye sergisinin açılışına katıldı ve Khol ile ikili bir görüşme yaptı.

Serginin açılışı nedeniyle Avusturya Devlet Televizyonu'na (ORF) demeç veren Yılmaz, sergiden büyük memnunluk duyduğunu belirterek, "Ülkelerimizin tarihi ilişkilerine ait resim ve belgelerin sergilenmesi çok güzel. Ancak Avusturya hükümetinin Türkiye'nin AB üyeliğine sürekli engel çıkarması beni hayal kırıklığına uğratıyor" diye konuştu.

Khol ile yaptığı görüşme hakkında yaptığı açıklamada ise Yılmaz, "Aramızda çok eskiye dayanan güzel bir dostluk ilişkimiz var. Doğal olarak Türkiye-AB ilişkilerini konuştuk ve kendisiyle epey atıştım" dedi.

Bu arada serginin açıldığı Epstein Sarayı'nın önünde toplanan 10 kişilik Ermeni grubu, Türkiye aleyhtarı gösteri yaptı.

Sergi, 12 Haziran'a dek açık kalacak.

Günün Önemli Haberleri