Yılmaz Güney'in kızından 'sahtecilik' davası
Abone olYılmaz Güney'in kızı Güney Pütün'ün üvey annesi Jale Fatma Pütün hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi.
Yılmaz Güney'in kızı Güney Pütün'ün, babasından miras
kalan şirketin genel kurul toplantılarında imzasının haberi olmadan
kullanıldığı iddiası üzerine üvey annesi Jale Fatma Pütün hakkında
"resmi belgede sahtecilik" ve "kooperatif hakkında yanlış bilgi
vermek" suçlarından açılan davanın görülmesine devam
edildi.
İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Jale Fatma Pütün hazır bulunurken, Güney Pütün katılmadı. Duruşmada savunma yapan sanık Jale Pütün, Güney Pütün'ün eşinin kızı olduğunu ve onu öz evladından ayırt etmediğini söyledi.
Güney Pütün'ün babası hapisteyken uzun yıllar aynı çatı altında bir hayatı paylaştıklarını anlatan Jale Pütün, "1981 yılında 12 Eylül mağduru olarak yurt dışına sürgüne giderken, kendisini yani Güney Pütün'ü de birlikte götürdük. Babası üç yıl sonra vefat etti. 1992 yılında Türkiye'ye dönme kararı aldığımda Güney ile konuştum" ifadelerini kullandı. Jale Pütün sözlü savunmasının ardından, mahkemeye iki sayfalık yazılı savunma verdi.
Güney Pütün yurt dışında olduğu zamanlarda Güney Film genel kurul toplantılarında onun imzasının atıldığını belirten Jale Pütün, "İmzayı atan kişi ben değildim. Hazırun cetvelleri ve diğer belgeler, mali müşavirlik bürosunda hazırlanıyordu. Daha doğrusu genel kurula hazırlıklar, mali müşavirlik bürosunda yapılıyordu. Ben teknik işlemleri, çok fazla bilmem. Pütün yerine imzayı ben atmadığım gibi kim tarafından atıldığını da bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Yılmaz Güney'in (Pütün) kızı Güney Pütün ile Güney'in eşi olan sanık Jale Fatma Pütün'ün 9 Eylül 1984'te vefat eden sanatçının varisleri oldukları hatırlatılıyor.Güney Filmcilik şirketinin miras yoluyla ortağı şikayetçi Güney Pütün'ün, Fransa'da yaşadığı halde şirketin 24 Kasım 2005 ile 27 Mart 2009 tarihlerinde yapılan genel kurul toplantılarında var gösterilerek yerine imza atıldığı aktarılan iddianamede, toplantıda şikayetçinin ikamet eder gösterildiği Bebek'teki adresinin de hayali olduğu ifade ediliyor.
İddianamede, sanık Pütün'ün "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar, "kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçundan 7,5 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.