Yılmaz Erdoğanın kuzeni serbest

Abone ol

Ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan'nın terör örgütü PKK üyesi kuzeni çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı...

''Terör Örgütü Üyeliği'' suçundan yargılanan ve 2006 Ekim ayında güvenlik güçlerine teslim olan Erdal Erdoğan, ilk duruşmasında tahliye edildi.
Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşma, mahkeme heyeti başkanı Mahir Merdun, üyeler Sinan Sivri ile İbrahim Öneker ve savcı İbrahim Selçik tarafından görüldü.

Sanık Erdal Erdoğan yaptığı savunmada, 1999 yılında terör örgütü PKK
tarafından kaçırıldığını ve 2004 yılına kadar örgütün Irak'taki çeşitli
kamplarında bulunduğunu belirtti.

Örgütte ''Ciwan'' kod adıyla faaliyet gösterdiğini, örgütte aktif olarak çalışmadığını, daha çok geri hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Erdoğan, örgütte bulunduğu sırada silahlı çatışmada bulunmadığını, Türkiye'ye silahla girmediğini ve güvenlik güçleriyle çatışmadığını ifade etti.

2004 Aralık ayında örgütten kaçarak Irak'ın Dohuk kentinde 2 yıl süresince bir kadınla yaşadığını kaydeden Erdoğan, 2006 Ekimde Hakkari Jandarma Komutanlığına silahsız olarak teslim olduğunu vurguladı.Erdoğan, pişman olduğunu belirtti.

Savcı İbrahim Selçik ise esas hakkındaki mütalaasında, yapılan inceleme sonucunda sanığın 1999 yılında Yüksekova ilçesinde düzenlenen bir düğünü basan terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını belirtti.
Sanığın örgütte, ailesinin devlet yanlısı olması nedeniyle aktif görevlerde
çalıştırılmadığını, 2004 Aralık ayında örgütten kaçarak 2 yıl süresince Irak'ta Mine Yıldız ile gayrimeşru bir şekilde yaşadığını bildiren Selçik, ancak sanığın silahlı eyleminin bulunmadığını, pişman olması nedeniyle ceza verilmemesi ve tahliyesine karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

MAHKEME KARARI

Mahkeme heyeti oy çokluğuyla, sanığın terör örgütü mensubu olduğuna, ancak kendiliğinden teslim ve pişman olması nedeniyle tahliyesine karar verdi.
Duruşmayı, sanığın babası ve tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan'ın amcası Adil Erdoğan da izledi.Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Adil Erdoğan, oğlunun tahliye olması nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi.

Oğlunun üniversite sınavlarına çalıştığı sırada kaçırıldığını, herhangi bir
eylemde de bulunmadığını dile getiren Erdoğan, adaletin yerini bulduğunu
kaydetti.Erdoğan, örgütte eylemlere katılmayan diğer örgüt mensuplarının da teslim olmaları halinde ailelerine kavuşacağını söyledi.

Erdal Erdoğan, 11 Ekimde silahsız olarak Hakkari'de güvenlik güçlerine
teslim olmuştu.

Günün Önemli Haberleri