Yılın sporcusu GOPtan

Abone ol

GOP Belediyesi Taekwondo takımı sporcularından Zeynep Kirez, Milliyet Gazetesi’nde yılın sporcusu adayı seçildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Taekwondo Takımı sporcularından ve 2006 Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonu 17 yaşındaki Zeynep Kirez, Milliyet gazetesinin düzenlediği yılın sporcusu yarışmasında yılın sporcusu olmaya aday gösterilerek, Gaziosmanpaşa’nın göğsünü kabarttı.

Yılın sporcusunun halkın oylarıyla seçileceği yarışmada, aday gösterilen Zeynep Kirez en son Ağustos ayı içerisinde Vietnam’da yapılan 2006 Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası’nda yapılan müsabakalar sonucunda tüm rakiplerini yenerek dünya şampiyonu olmuş ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmişti.

Kirez’in yılın sporcusu olarak aday gösterilmesiyle ilgili olarak Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL, sporda önemli başarılara imza atan spor kulübümüzün altın kızı Zeynep Kirez’le gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi. “Her yıl yepyeni başarılara imza atan sporcularımız bu başarılarının semeresini böylesine önemli yarışmalarda aday olarak görüyorlar. Geçen yıl da iki gazetede sporcularımızdan Köksal Durusoy Yılın Sporcusu Adayı seçilmişti. Sadece profesyonel sporcularımıza değil, amatör sporcularımıza da ciddi yardımlarda bulunuyor ve onları
destekliyoruz. İnşallah genç sporcumuzda halkımızın oylarıyla bu başarısını pekiştirip tüm Gaziosmanpaşa’nın yüzünü güldürür’’

ZEYNEP KİREZ
( 2006 DÜNYA GENÇLER TAEKWONDO ŞAMPİYONU )
KİMDİR?

17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Zeynep Kirez, 6 yaşından beri taekwondo alanında spor yapıyor. Ablası da sporcu olan ve onu örnek alarak spor hayatına başlayan Kirez’in kısa spor yaşantısına karşın halen Avrupa ve Dünya ikinciliğinin yanı sıra gençlerde Dünya Taekwondo Şampiyonluğu bulunuyor. Ulusal ve uluslararası alanda birçok müsabakada dereceye giren Zeynep Kirez son olarak Ağustos ayında Vietnam’da yapılan Dünya Gençler Taekwondo Sampiyonası’nda Türk Milli Takımına şampiyonluk armağan etmişti.

Günün Önemli Haberleri