Yıldız Tilbe'den sanat müziği albümü...

Abone ol

Farklı tarzıyla gündemden düşmeyen şarkıcı Yıldız Tilbe sanat müziği yapacak

730 gün sonra stüdyo... ‘Yeniden Eskiler-Arabesk’te 1980’lerin unutulmaz şarkılarını yorumlayan Yıldız Tilbe, ‘'Yaptım çünkü yeterli ilgiyi görmüyordu’' dedi.

Raftaki projeyi de açıkladı: Sanat Müziği albümü.

Yeniden Eskiler-Arabesk adlı yeni albümünü 2 yıl aradan sonra Özdemir Plak’tan çıkaran Yıldız Tilbe, AKŞAM’a özel açıklamalar yaptı.

Tilbe, “Türkülerden sonra Arabesk albüm yapmak istedim. Sırada Türk Sanat Müziği albümü var” dedi.

İşte sahnenin dobra yıldızından dorba dobra sözler:

- Arabesk albümü yapmak baştan aldığım bir karardı. Bir türkü, bir arabesk, bir de Türk Sanat Müziği albümü... Arabesk tamam sırada sanat müziği var.

- İki CD’lik albüm 18 şarkıdan oluşan albümde Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek gibi efsane sanatçıların seslendirdiği şarkılar yer alıyor. Ama yıllarca onların sandığım şarkılar bambaşka insanların çıkıyor. Yorumlayanlar kadar onlara da çok teşekkür etmek istiyorum.

- Türkülerin yeterli ilgiyi görmediğini düşündüğüm dönemde ‘Yıldız’dan Türküler’ albümü yapmıştım. Arabeskin de yeterli ilgi ve alakayı gördüğünü düşünmediğim için, bu albümü yaptım. Sebebi sadece bu. Ticari kaygım olsa kendi şarkılarımı piyasaya sürerim.

SEÇERKEN KAFAYI YEDİM

- Para hiçbir zaman umurumda olmadı. Şu şarkıları dinlerken hissettirdiklerini parayla satın alamam, kimse alamaz.

- Şarkıları seçerken kafayı gözü yiyordum. Onu dinliyorum, diğerini çıkarıyorum... Bayağı zorlandım. Bir sürü kriter var. Arabesk, yapı itibariyle zaten hüzünlü bir müzik. En damarlarını seçmedim meselâ. Hafifletilmiş arabesk diyebiliriz.

- Ben zaten komple Arabesk bir kadınım.

MERCEDES’TE DİNLİYORUM

- Dans etmekten hoşlanmıyorum. Amahayranlarım sevdiği için bende oynuyorum.

- Arabesk varoş müziği değil. Çünkü insanın ruhuna hitap ediyor. Ruha hitap ediyorsa da kalitelidir. Önceden dolmuş vardı orada çalıyordu. Şimdi ben Mercedes’imde dinliyorum.

HEM SEZEN HEM NİLÜFER SÖYLEMİŞTİ

Müziğin ilk dönemleri arabesktir zaten. 1980’lerdeki müziğe baktığınızda Ajda Pekkan’da da rastlarsınız, Nilüfer’de de, Sezen Aksu’da da Nükhet Duru’da, Zerrin Özer’de de... Çünkü bu ülke müziğinin mihenk taşlarından biridir arabesk.
Ben öyle görüyorum.

Günün Önemli Haberleri