Yıldırımın istifası oyun mu?

Abone ol

Aziz Yıldırım'ın istifası bir 'oyun' mu? Hıncal Uluç bu senaryosunu içine Özkök'ü de katarak yazdı.

Sababah yazarı Hıncal Uluç Aziz Yıldırım'ın planlı bir şekilde hareket ettiğini yazdı. İstifasının tamamen taktik olduğunu bunun 100. yıl planları içinde olduğunu iddia ederken bunu da bazı Fenerbahçeli dostlarından aldığı bilgilere ve Aziz Yıldırım-Ertuğrul Özkök buluşmasına dayandırıyor. Uluç kamuoyuna sorusu ile Yıldırım'ın ince planlarını yazdı.

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:

-Aziz Yıldırım'ın gündem değiştiren istifası konusunda Kutsal İttifak medyasından nedense doğru dürüst tek haber, dikkate değer tek yorum gelmeyince, iş başa düştü..
Gazetecilik merak mesleğidir.. Merak ettiğimi soruşturmaya, araştırmaya başladım. Fenerbahçe muhabiri değilim. Bu yüzden bağlantılarım az.. Buna rağmen oldukça önemli bilgilere ulaştım.. Bunlara görevi Fenerbahçe'yi izlemek olan bir gazetecinin ulaşması çok daha kolaydı oysa.. Ulaşmamış olamazlar.. O zaman mesleğim açısından durum daha acı..
Yazmıyorlar.. Ya da yazamıyorlar.. Yazdırılmıyorlar..




Futbolu çok iyi bilen, çok da iyi Fenerbahçeli olan dostum anlattı..
"Bir gün evvel başkan beni aradı.. Transferleri konuştuk.. Özel olarak da bir futbolcu hakkında benden uzun uzun bilgi ve yorum aldı. Konuşma boyunca, ayrılmayı düşündüğünü ima dahi etmedi.. Benimle hep gelecek sezonu konuştu.."
"Peki sonra ne oldu?.."
"Konuşmamızdan 16 saat sonra Ertuğrul Özkök'le bir sabah kahvaltısı yaptı.. Ayni gün akşamı Hürriyet'in tüm medyayı atlatan istifa haberli sayfaları hazırlandı." Fenerbahçe'nin en içinde olan, en iyi bilen bir dostum anlattı..
"Aziz Yıldırım bazı şeyleri durdurmak için istifa etti. Konunun şampiyonluğun kaybı, ya da Fenerbahçe ile ilgisi yok.. Özel bir şey bu.."
"Askerlik meselesi mi?.. Hani Aziz Yıldırım'ın çürük raporunun aslında çürük olduğu iddiaları herkesin ağzında.." "Hayır.. O konu ortaya atıldı, kapandı. Bir daha ilgi çekmez.. Bu daha önemli bir şey ki, başkan çekilmek zorunda kaldı.. Sanıyorum Ertuğrul Özkök'le yapılan ani kahvaltıda tutulması gereken yol belirlendi ve Yıldırım istifasını açıkladı.." İkisi de Fenerbahçe'nin kalbinden iki adamın işaret ettiği ortak olayın Ertuğrul Özkök'le yapılan kahvaltı olması ilginç..
Özkök bu kahvaltıdan iki gün önce, Aziz Yıldırım'ı alkışlayan bir başyazı kaleme almıştı.. Tam da başkanla ilgili eleştirilerin medyamızda rastlanmadık bir şekilde yoğunlaşmaya başladığı dönemde..
Eleştiriden nefret eden başkanın, bu kadar güzel bir yazı kaleme alan, ülkenin en çok satan gazetesinin başyazarı ve genel yayın müdürü ile bir kahvaltıda buluşup teşekkür etmesi doğaldı.. Ne var ki, o doğal kahvaltının ardından beklenmedik olaylar gelişti..
Hürriyet hemen hepsi Aziz Yıldırım'la çok yakın ilişkiler içindeki tüm medyayı atlattı.. Yıldırım'ın en yakınlarının bile farkına varmadıkları istifa haberini duyurdu. Ardından da Aziz Yıldırım'ı destekleyen haber ve yorumlara başladı.. Hatta birinci sayfasının sürmanşetinden Aziz Yıldırım'ı yere göğe koyamayan bir haber bile yayınladı.
Gördüklerim ve duyduklarımın özeti bu.. Ötesi Fenerbahçe muhabiri olduklarını iddia edenlere kalmış.. Ya da hala "Tarafsızlık" şarkıları söyleyen gazetelere ve onların spor şeflerine..
Olup biteni tüm ayrıntıları ile yazabilecekler mi, yoksa gazeteciliklerinden utanıp kenara mı çekilecekler..
Bu kadar yeri yerinden oynatan bir istifayı dahi çözemeyenlerin adı "Gazeteci" olur mu?.



Ben başından beri "taktik" dedim..
"Aziz Yıldırım yoğunlaşmaya başlayan eleştirileri bıçak gibi kesip atan, ortamı tam tersine 'Aziz Başkan' övgülerine döndüren taktiği uyguladı..
Geri dönecektir."
Bugünlerde benim gibi düşünenlerin sayısı artmaya başladı. Çoğu Fener camiası dışından pek çok yazar bu fikre katıldıklarını açıkladılar.. Fenerli olanlar da "dön" yarışına girdiler.
O bir yana.. Fener'de neler oluyor?.. İstifa haberinin ardından hemen isimler ortaya atıldı..
Şenes Erzik, Ferit Şahenk, Abdullah Kiğılı anında reddettiler.
Sadettin Saran'ın durumu belli değil. Mahkemelik olabilir.
M. Ali Aydınlar sessizliğini koruyor. Beklemede.
Ali Koç, başkanlığa fevkalade hevesli. Ama Koç ailesinin bu konudaki ilkesini Vehbi Bey belirlemişti. Aile bu ilkeye sımsıkı bağlı. İzin vermiyor.
Nihat Özdemir en dikkate değer açıklamayı yaparak aday olmadığını açıkladı..
"Aziz Yıldırım'dan sonra başkan olmak kolay değil.." Fenerbahçe'nin en içinde, Aziz Yıldırım'ın en yakınındaki Fenerli dostum yorumladı..
"Nihat Bey aday olmadığını açıklamıyor, aday olmaya hazırlanan ötekilere gözdağı veriyor.. Bunun adı yol kesmektir. Ötekilerin yolu kesilmeli ki, dönüş yolu boş kalsın!.."
Bütün bunlar olurken, istifa eden başkan Avrupa'nın göbeğinde görevde olduğu günlerdekinden daha hızlı çalışmalarla 2006-2007 sezonunun transferlerini yönetiyor. Yeni Teknik Direktörü arıyor. İstanbul'a "Muzaffer Başkan" gibi dönmeye, Yeşilköy'de gövde gösterisine hazırlanıyor.
Günün Önemli Haberleri