Yıldırım Beşiktaşlı yöneticilere bağırdı

Abone ol

Hakeme yönelik eleştiriler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın şeref tribünlerini de karıştırdı. Aziz Yıldırım Beşiktaşlı yöneticilere bağırdı

Maç oynanırken, Hüseyin Göçek hakkında konuşan siyah-beyazlılara tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Bir haftadır hakemlerle ilgili konuşuyorsunuz, yeter” diye bağırdı. Ayağa kalkan Yıldırım, daha sonra çevresindekilerle konuşmaya devam etti. Yıldırım’ın ayrıca, Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli ile hararetli bir konuşma yaptığı dikkatlerden kaçmadı.


Karşılaşmanın ikinci yarısında Lugano’nun el pozisyonuna penaltı verilmeyince protokol tribünündeki Beşiktaşlılar sinirlendi. Beşiktaşlı yöneticilerin “Bu hakemi atayan federasyonun” sözleri üzerine, Lutfi Arıboğan protokol tribününü erken terk etmek zorunda kaldı. Beşiktaş’ın bir personeli, protokolü terk etmek üzere olan federasyon başkanvekilinin üzerine yürüyüp “Bu hakemi buraya atayan federasyonunun anasını ....” diye küfretti.

"DÜREN NEREDE? ODAYI BASSIN!"

Kadıköy’de iki büyük kulübün yönetim kanadında imalı göndermeler de yaşandı. İddialara göre başkan Aziz Yıldırım, geçen hafta Trabzonspor maçı sonrası kendisini ima ederek “Hakem odası mı basalım” diyen Beşiktaşlı yönetici Mete Düren’i hedef aldı. Yıldırım, “Mete Düren nerede ya! Gitsin hakem odasını bassın” dedi.

Takımla birlikte Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’de giden siyah-beyazlı yöneticiler, burada karşılaşmanın pozisyonlarını tekrar tekrar izledi, hakeme bir kez daha tepki gösterdi. İkinci Başkan Metin Keçeli, “İlk yarı iyi oynamadık, ama ikinci devre maçı kazanacak kadar iyiydik. Kazanamamamızın en önemli nedeni, maçı yöneten Hüseyin Göçek’in seyircinin etkisinde kalması ve geçen hafta yaşananlar oldu. Net bir penaltımızı vermedi. Adaletli davranmadı. Ayrıca penaltı atılmadan önce de penaltı noktası komik bir şekilde kazındı. Kazanacağımız bir maçı kaybettik” diye konuştu.

Asbaşkan Engin Baltacı ise, Fenerbahçe maçında neredeyse Samsun faciasının eşiğinden döndüklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Ligin zirvesinin nasıl geliştiğine ilişkin planları olan gerilim baronları var ve bir oyunu sahneye koyuyorlar. Hakem hataları olabilir. Ama bizim aradığımız standarttır. Bugünkü maçın hakemi de hata yapabilir. Ama standardına göre davranmalıydı. Beşiktaş’ın neredeyse Samsun faciasının eşiğinden döndüğünü düşünüyorum. Vakur durmamız uysal koyun olduğumuzu göstermez.”

En çok koşan Emre

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde en koşan oyuncu, sarı-lacivertli takımdan Emre Belözoğlu oldu. Yayıncı kuruluş Lig TV’nin verilerine göre, milli oyuncu, maç içinde toplam 10 bin 971 metre kat ederek, futbolcular içinde en çok koşan isim olarak ön plana çıktı. Derbi maçta Beşiktaş adına en çok koşan oyuncu ise 10 bin 524 metre ile Bobo olarak kayıtlara geçti. Siyah-beyazlılar toplamda 103,7 kilometre, Fenerbahçeliler ise 101,6 kilometre kat etti.

Şampiyon gibi karşılandı

Fenerbahçe taraftarı, sarı-lacivertlileri, Can Bartu Tesisleri’nde “Şampiyon” tezahüratlarıyla karşıladı. Taraftarlar, Beşiktaş ve lig lideri Bursaspor aleyhine bağırdı. Takım otobüsü göründüğünde, yaklaşık 100 Fenerbahçe taraftarı, meşaleler yakıp, “İşte taraftar, işte şampiyon” tezahüratlarıyla takımı karşıladı. Özel güvenlik görevlileri taraftarları durdurmakta zorlandı. Güvenlik engelini aşan bazı kişiler, otobüsün yolunu kesip, meşale şov yaptı.

Fener de şikayetçi

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, hakem Hüseyin Göçek’in iyi bir yönetim gösteremediğini savundu. Mosturoğlu, “Hakem atamasından önce başlayan spekülasyonlar ve sonrasındaki tartışmalar, hakemin bu derbiyi iyi yönetmesine engel oldu. Maalesef derbi maçın ağırlığını kaldıramadı. Spekülasyonlar bu sonuçları doğuruyor. Ben penaltı pozisyonlarını seyredemedim, ama bu tür pozisyonların olduğu söylendi” dedi.

Günün Önemli Haberleri