Yılda 100 kere seks yapılır mı?

Abone ol

Mehmet Öz "Yılda 100 kere seks yapın, genç kalın" diyor. Bu öneriye ünlüler ne dedi?

rof. Dr. Mehmet Öz’ün son kitabı “Siz: Genç Kalmak”ta verdiği “Yılda 100 kere seks yapın, genç kalın” önerisine, alanında uzman isimlerden yorumlar geldi.

Evli olanlar için iyi bir öneri

Seray Sever

Mehmet Öz’e çok güveniyorum. Genç kalmak için yılda 100 kere seks evli insanlar için iyi bir öneri. Ama hayatında biri olmayan insanlar ne yapsın?

Antep fıstığını tercih ederim

Kadir Çöpdemir – Televizyoncu

Haftada iki kez seks yapmak sadece yaşlılar için değil, genci için de iyi bir rakam. Ayrıca tıbbın mucizevi buluşları mezara girenleri de çiftleştiriyor. Haftada iki kere seks yapıyor olmak, bizim halkımıza koymaz. Ama bana sorsanız, “Kadir Bey, 40 yaşından sonra sizin durum ne alemde” diye, işte o zaman beni bitirirsiniz. Mehmet Öz’ün yine bir demeci vardı: “Uzun yaşamak için kahvaltıda antep fıstığı yiyin, iyi gelir” diyordu. Ben orada kalmışım.

100 kez yatalım da kiminle?

Selahattin Duman - Vatan Gazetesi yazarı

Bu öneri yılda yüz gün kapuska yemek gibi bir şey.. Batı’nın adetidir.. Her şeyi kalıpların içine sokmayı, kategorize etmeyi severler.. Neden yılda yüz adet seks? Niye iki yüz veya on beş değil de illa ki yüz sayısı?
Herhalde bilgiyi pazarlama tekniği..
Ben cinsel sağlık konusundaki uzmanlarla mesaimi çok paylaştım.. Bizim erkek kısmı daha ereksiyon halindeki penisin boyu konusunda fikir sahibi olamamıştır..
Gidip sorun Dr. Haydar Dümen’e..
Haftada yüz mektup alıyorsa seksen beşinde “Benimki trafiğe çıkacak kadar iyi mi?” sorusu vardır..
Bizim erkeğin performans olarak da berbat durumda olduğuna inanıyorum.. Çok kadından ne hikâyeler dinledim..
Bu algılamada seçici toplum, cinsel açıdan yüzde yüz iktidarsız bir erkeği bile o işte “milli” ilan etti..

Yüz sayısının bize fazla geleceğini bilirim..
Hem burada teknik ayrıntı da yok.. Yılda yüz kere ama kiminle?

ASIL ERKEKLİK BUNLARLA YATMAKTA

Aklıma Dışişleri eski Bakanları’ndan İhsan Sabri Çağlayangil’in bir anısı geliyor..
Seçim gezilerinin birinde çok sık gittiği köylerden birine uğramış.. Kahvede konuşurlarken çapadan dönen köylü kadınları görmüş..
Artık iyice ahbap olduğu köyün yaşlılarından birine “Ne biçim erkeksiniz.. Bunlarla aynı yatağı mı paylaşıyorsunuz?” mealinde takılmış..
Yaşlı köylünün cevabı benim sorumun gerekçesi olarak kabul edilebilir:
Beyim sizin kadınlar pambuk gibi.. Onlarla kim olsa yatar.. Asıl erkeklik bunlarla yatmakta..”

Taklitten puan kırılıyor mu?

Dilek Önder - Vatan Gazetesi yazarı

Öncelikle Sayın Öz’ün “Yılda 100 kere”den neyi kast ettiğini iyice anlamak lazım. Bunun için de bazı soruların cevabını bilmek gerekiyor...
Mesela;
Gençlikte yapılan haftada 5’ler, ileriki yıllara devrediyor mu?
Sonuç ne olursa olsun, o seksten sayılacak mı?
Taklitlerden puan kırılıyor mu?
Öylesine haftada iki olacağına, tutkuyla ayda bir olsa... Olur mu?
Tek başına yapılanlar, en azından bonus kazandırıyor mu?
Bunu en fazla kaç yaşına kadar yapmamız gerekiyor?

Aslında tüm dünyada seks yapanların sayısı azalıyor

Ayşegül Aldinç


Yatak odamıza tebeşirli bir tahta koyacağız demek ki... Her seviştiğimizde işaretleriz. Bu öneriler çok güzel de bulanı var bulamayanı var. Partneri olmayanlar ne yapsın? Bir de Türk halkı bu işe çok meraklı gibi görünse de yapılan araştırmalarda yüzde 37 gibi ciddi bir oranda seks olmadan da evlilik olur gibi bir cevap vermiş. Aslına bakarsanız tüm dünyada sekssizliğe doğru bir eğilim var. Bu yüzden Mehmet Öz’ün söyledikleri sevindirici.

Bu kural sadece gençlere göre

Haydar Dümen – Seksolog

Mehmet Öz, dünya çapında bir cerrahtır. Ve o ne söylediyse doğrudur. Ancak bu öneriden sonra çiftlerin yatak odalarında bir not defteri bulundurmaları gerekecek. Haftada iki veya üç gün seks yapmak insanlar için normal ve sağlıklı olanıdır. Ömrü uzatmak için uygulanması gereken seçeneklerden biri de olabilir. Ancak bu gençler için geçerli. 70 yaşını geçmiş birinin bu öneriye kulak asmaması gerekir.

Kan sirkülasyonu için çalışması şart!

Selçuk Ural – Şarkıcı

İnsanın adelesi çalışınca dinç kalıyor. Orası da çalışan bir adele. Çalışması ve kan sirkülasyonu şart. Ayrıca bu da yaşantıya, spor yapmaya, beslenmeye ve alkol tüketimine de bağlı. Ama doğrudur. Seks yapmasanız bile orayı çalıştırmak gerekir. Bu açıdan doğru olduğuna inanıyorum. Sağlığa meraklıyım. Her gün spor yaparım. Hiçbir şey anlatamıyorsanız, okumamış fazla bu işleri bilmeyen bir insana, böyle verirsiniz bunu.

Haftada 5 kez seks benim için normal

Levent Kırca - Tiyatrocu)

Ben 58 yaşındayım haftada 4 - 5 kere normal geliyor. Haftada iki gün vasat ilişkiler için geçerli. Ömrü uzatır mı bilmem ama mutlu eder. Ayrıca bir hikaye vardır, “Adam ve karısı at çiftliğinde dolaşırken, seyis atların ne kadar sıklıkla çiftleştiğinden bahsetmeye başlamış. Kadın dayanamayıp kocasına dönmüş ve ‘Bu atlar kadar olamadın’ demiş. Adam seyise dönüp ‘Peki bu atlar hep aynı kısrakla mı birlikte olur’ diye sorduğunda adam da ‘Olur mu öyle şey, farklı kısraklar olmak zordunda’ yanıtını vermiş.” Artık uzun yaşamak için nasıl bir yöntem uygulanacağı önemli. Öz, bu konuya bir açıklık getirmiş mi?

Kaynak: Vatan


Günün Önemli Haberleri