Yıkıma karşı çıkan gruba biber gazlı müdahale

Abone ol

Bolu’da, Halkevi’nin yıkımına karşı çıkan gruba polis cop ve biber gazıyla müdahale ederken, polisi taş yağmuruna tutan grup iş makinesinin ...

Bolu’da, Halkevi’nin yıkımına karşı çıkan gruba polis cop ve biber gazıyla müdahale ederken, polisi taş yağmuruna tutan grup iş makinesinin camlarını kırdı.
Bolu Belediyesi’nin arka bölümünde yıllardır Halkevi olarak faaliyet gösteren binaya yıkım kararı çıktı. Yıkım için belediyeye ait kepçe Halkevi’nin olduğu alana getirildi. Halkevi’nin yıkılmasını istemeyen gruba CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan başta olmak üzere partinin il ve ilçe başkanları ile belediye başkan aday adayları destek verdi. Alanda toplanan grubun taşkınlık yapması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ekipleri hazır bekletildi.

POLİSE TAŞ YAĞMURU
Kesin kararın verilmesinden sonra grup üyeleri yıkıma direnip polisle atışmaya başladı. Karşılıklı atışma bir anda alevlenince polis cop ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle kepçe harekete geçti. Ancak bu sırada kepçenin üzerine çıkan bir kişi ısrarla yıkımı engellemeye çalıştı. Kepçenin havaya kalkmasıyla yere düşen genç kepçe operatörüne saldırmaya kalktı. Binaya ilk kepçenin vurulmasıyla ellerine parke taşı ve sandalyeleri alan grup kepçenin camlarını kırdı. Bir grup 100 metre ileride barikat kuran polisi taşladı.

"YIKABİLİYORSAN YIK"
Koşarak yıkım alanına gelen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kepçenin üzerine çıkarak, “Ben buradayım. Yıkabiliyorsan yık” dedi. Bunun üzerine devreye İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar girerek, “Sayın vekilim, biz gerekeni yapıyoruz” diyerek olayları yatıştırmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 9 kişi gözaltına alındı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri