YGS puan hesaplama YGS 2014 puan hesapla tıkla
Abone olYGS puan hesaplama, YGS puanımı nasıl hesaplarım? YGS puan hesaplama motoru tıkla, YGS puan hesaplama bilgileri internethaber.com'da
YGS giriş yerleri açıklandı, YGS adaylarını heyacan sardı. YGS 2014 23 Mart pazar günü yapılacak. Peki adaylar YGS puanlarını nasıl hesaplayacak? YGS puan hesaplaması nasıl olacak? YGS'de kaç net kaç puan yapıyor? YGS puan hesaplama hakkında tüm detaylar internethaber.com'da. YGS puan hesaplama motoru haberimizde tıklayın YGS puanınızı hesaplayın.
YGS adaylarını YGS giriş yerlerinin açıklanması sonrası puan heyacanı sardı. YGS adayları YGS'den önce YGS deneme sınavlarında yaptıkları netlerle YGS'den kaç puan alabileceklerini hesaplayabilir. YGS puanlarını hesaplama motorunu kullanarak YGS öncesi puanınızı öğrenebilirsiniz. YGS puan hesaplama moturu internethaber.com'da.
YGS PUAN HESAPLAMA... YGS PUAN HESAPLAMA MOTORU TIKLA
YGS GİRİŞ YERİ SORGULAMA ÖSYM
ÖSYM SİTESİNDEN YAPILAN ÖNEMLİ UYARILAR
Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2014-YGS Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinebiliyorlar.
YGS GİRİŞ BELGESİNDE NELER VAR?
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir.
YGS 2014 SORULARI AÇIKLANMAYACAK... ÖSYM YGS 2014 SORULARI AÇIKLAMASI
HEM RENKLİ HEM SİYAH BEYAZ ÇIKTI ALIN
Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.
YGS ADAYLARI BUNA DİKKAT
Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.
Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.
YGS ÖSYM AÇIKLAMALARI
Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır.
Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
YGS ADAYLARI BU YOKSA SINAVA GİREMEZSİNİZ
Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.
YGS KİTAPÇIKLARI
Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavı’na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.