Yerli turist kıymete bindi

Abone ol

AKTOB) Başkanı Osman Ayık, turistik tesislere daha fazla yerli turist çekmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, turistik tesislere daha fazla yerli turist çekmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
Ayık, Türkiye'de yerli turist potansiyelinin tahmin edilenden daha fazla olduğuna dikkati çekerek, ''Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre, geçen yıl yurt dışına 8 milyon Türk çıktı. Bunun hepsi olmasa da önemli bölümü de turist olarak çıkış yaptı. Bu da Türkiye'de büyük çapta yerli turist potansiyeli olduğunu gösteriyor'' dedi.

YERLİ TURİSTİN TERCİHİ
Rakamların, yerli turistin Türkiye'de tatil yerine, yurt dışında tatili tercih ettiğini ortaya koyduğuna işaret eden Ayık, şöyle devam etti:
''Yurt dışına çıkış yapan 8 milyon Türk'ün 6 milyonuna yakınının tatil amacıyla gittiği tahmin ediliyor. Türkiye'de tatil yapan yerli turistin sayısı ise 1 milyon civarında. Yani Türkler tatil için yabancı ülkeleri, yabancı ülkelerdeki vatandaşlar da Türkiye'yi tercih ediyor'' diye konuştu.

'YURT İÇİ TATİL CAZİP OLACAK'
Ayık, yerli turistin yurt içinde de tatil yapmasını sağlamak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenlemeyi planladıklarını vurguladı. Türkiye'de tatilini yurt içinde yapacak potansiyel 10 milyon kişi bulunduğunu ifade eden Ayık, ancak bu kişilerin otellerde tatil alışkanlığı olmadığını söyledi. Milli gelirin artması, özel havayolu şirketlerinin ucuz fiyatla yurt içinde yolcu taşıması gibi ulaşımın eskiye oranla daha kolay olması nedeniyle bu potansiyel grubun harekete geçeceğini kaydeden Ayık, ''Bu yıl tatile çıkacak yerli turist sayısının yüzde yüz oranında artmasını bekliyoruz'' diye konuştu.
Türkiye'de şu anda sadece 1 milyon yerli turistin tatil yaptığını anlatan Ayık, bu sayıyı, bu yıl 2 milyona, bir kaç yıl içinde de 4 milyona çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Ayık, ''4 milyon rakamı, yabancı turist sayısının beşte biri kadardır. Bu, çok önemli bir orandır'' dedi.
Ayık, 1995 yılından bu yana göreve gelen hükümetlerin turizm için fazla bir şey yapmadığını da iddia ederek, bu nedenle 2006 turizm hareketinde bir azalma olduğunu söyledi. Tanıtımın sürekli olması halinde etkili olacağına işaret ederek, kısa süreli yapılan tanıtımın çabuk unutulduğunu bildirdi.


Günün Önemli Haberleri