Yeni Clio yollarda

Abone ol

Yeni Cliolar Türkiye yollarına iddialı girdi. Aybar, Cliolar için çok iyi şeyler yapacak dedi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, tanıtımdaki konuşmasında, yeni Clio'nun Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, ''Çünkü ülkemizin bağrından doğuyor. Oyak Renault fabrikamızın dünya için üretmeye başladığı yeni bir ürün'' dedi.

Clio'nun, yeni ürün vasfının yanı sıra iki tane çok büyük başarısı olduğunu dile getiren Aybar, 22 ülkede 58 yetkin gazeteci tarafından yılın otomobili seçildiğini ve Euro NCAP testinden 5 yıldız aldığını anımsattı. Aybar, Clio'nun dinamik görünümünün, çağdaş çizgisinin, kendilerine büyük heyecan ve gurur verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti: ''Clio'nun ülkemiz ve dünya için çok şeyler yapacağına eminim. Türkiye'de çok hızlı bir şekilde bu ilgiyi aldık ve yoğun olarak devam ediyor. Türkiye genç neslin ülkesi. Clio gerçekten onlara hitap eden özgün bir araç, büyük memnuniyet alıyoruz çok yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Fabrikamız dünya için ürettiği için Türkiye'ye aldığımız pay bin tane. Onu da çok kısa sürede tükettiğimize şahit olacaksınız, çünkü ilk göstergeler böyle...'' Kendi segmentinde ''efsane'' olan Clio'yu Türkiye'de 1995 yılından bu yana sattıklarını ifade eden Aybar, Clio müşterilerine yeni Clio için özel kampanyalar düzenleyeceklerini bildirdi.
Aybar, ''Bu sektörün bir temsilcisi olarak böyle bir ürün satmaktan dolayı mesleki hazzımı ifade etmek istiyorum'' dedi.
Yeni Clio'nun Avrupa'da ciddi bir iz bırakacağına inandığını belirten Aybar, üretimlerinin yüzde 90'dan fazlasının ihraç edileceğini söyledi.
Aybar, Türkiye'nin 3 tane ürünü bütün dünya için ürettiğini anımsatarak, ''Bu fabrikanın ulaşmış olduğu üstünlük, yetkinlik ve kalite düzeyi, daha nice yenilikler getirecektir'' dedi.

YENİ CLIO
1.2 16V 75 bg, 1.4 16v 98 bg ve 1.5 dCi 65 bg motor seçenekleriyle Türkiye pazarına sunulan yeni Clio'nun motor gamına 112 bg gücünde otomatik vitesli 1.6 16v ve 80 bg gücünde 1.5 dCi motor seçenekleri önümüzdeki dönemde dahil edilecek. Yeni Clio, Oyak Renault tarafından üretilen Clio Symbol ve Yeni Megane Sedan'a ek olarak Ocak ayında Bursa'da üretilmeye başlandı. 2006 yılında 90 bin adet yeni Clio üretilip yüzde 90'ından fazlasının ihraç edilmesi öngörülüyor. Yeni Clio'nun Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretilmesi için 216 milyon Avro yatırım yapıldı.

Günün Önemli Haberleri