Yeni bir darbe olur mu?

Abone ol

'Artık darbe olmaz, Ak Parti'ye kapatılma davası açılamaz' demişti. Kapatılma davası açıldı? Peki ya darbe olur mu?

Siyaset bilimci, yazar Nuray Mert Ak Parti'ye açılan kapatılma davasına ilişkin verdiği röportajda "Çok vahim bir siyasi kriz, sonunun nereye varacağını kimse bilemez!" dedi. Mert'e göre Ak Parti kapatılsa da kapatılmasa da sonuç kötü olacak!

Nuray Mert şunları söyledi:

DARBE OLMAZ DİYEMEM

“Bana birkaç ay önce ’AKP’ye parti kapatma davası açılır mı?’ diye sorsaydınız, gülerdim. Nitekim soranlara hep, ’Yok daha neler!’ dedim. Şimdiyse ’Darbe olmaz’ diyecek halde bile değilim! Zira bu çok vahim, majör bir siyasi kriz ve sonunun nereye varacağını kimse bilemez. Bundan bir süre önce de parti kapatma davasını öngörmemiştim. Şimdi de darbeyi öngörmüyorum. Yani olur ya da olmaz diyemiyorum. Önümüzdeki günlerin ucu çok karanlık, gözükmüyor.


YÜRÜTMEYLE YARGI KARŞI KARŞIYA GELDİ

Sonucu ne olursa olsun, kim hangi saikle bu kararı vermiş olursa olsun, asıl önemlisi kurumların bu kadar kamplaşmış olması. Yani yürütmeyle yargının karşı karşıya gelmiş olması.

AK PARTİ KAPATILIR MI?

AKP kapatılır ya da kapatılmaz... Ondan önce, yargıyla yürütmenin kamplaşmış olması majör bir krizdir. Kurumlar bu şekilde karşı karşıya geliyorsa kapatma olmasa da, bu çok büyük bir siyasi kriz anlamına gelir. Bu siyasi kriz, hukuksal süreç işliyor diye hafifsenemez. Bu Türkiye’nin yönetilemez hale gelmesi demektir. Sonuçta öyle ya da böyle, yani AKP kapatılsa da kapatılmasa da hiç iyi olmayacak.

KAPATILIRSA ALTERNATİF YOK

Öncekilerden çok farklı olur. Çünkü bir alternatif yok. Çoğunluğun oyunu almış bir iktidar var. Ne kadar tartışılır olursa olsun Erdoğan oldukça karizmatik bir lider. Siyasi arenanın bu kadar boş olduğu bir zamanda bu kadroyu yasaklayacaksınız, peki yerine ne koyacaksınız? Çok belirsiz bir dönem...

Kaynak: Mine Şenocaklı / Vatan

Günün Önemli Haberleri