Yeltsinin cenaze töreni bugün

Abone ol

Boris Yeltsin, bugün Nazım Hikmet'in de mezarının bulunduğu Moskova'daki Novodeviçi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yeltsin’in naaşı, dün halkın ziyaretine açıldı. Yeltsin'in naaşının bulunduğu kiliseye binlerce Rus vatandaşı giderek, son görevlerini yerine getirdiler.
 
Yeltsin'in naaşı halkın son görevini yapıp saygısını göstermesi için bugün öğle saatlerine kadar kilisede kalacak.
 
Rus yetkililer, Boris Yeltsin'in naaşının Nazım Hikmet'in de mezarının bulunduğu Novodeviçi mezarlığında toprağa verileceğini bildirdi.
 
Yetkililer, Yeltsin'in, sağlığında hiç konuşmadığı SSCB'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un eşi Raisa ve bir zamanlar muhalifi olan, ancak daha uzlaştıkları Krasnayarsk Valisi Aleksandır Lebedev'in mezarlarının arasındaki yere defnedileceğini belirtti.

Rusya'da bugün için bir günlük yas ilan edildi.
 
Rusya lideri Vladimir Putin, Yeltsin sayesinde ‘demokratik ve dünyaya açık’ bir Rusya'nın doğduğunu söyledi.
 
Cenaze törenine uluslararası katılım bekleniyor.
 
Baba Bush ve Clinton cenazeye katılacak
 
ABD Başkanı George W. Bush, Rusya'nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in cenaze törenine, ülkesini temsilen katılacak heyete başkanlık yapmak üzere eski başkanlar George H.W. Bush ve Bill Clinton'u seçti.
 
Yeltsin ile Clinton arasında sıkı bir dostluk vardı. İki lider, 1990'larda 15 kereden fazla bir araya gelmişti.
 
Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, bugün Moskova'da yapılacak törene, ABD'nin Moskova Büyükelçisi William Burns'ün de katılacağını söyledi.
 
Polonya'nın Dayanışma Sendikası'nın unutulmaz eski lideri ve Polonya eski Devlet Başkanı Lech Walesa da, Yeltsin'in cenaze törenine katılacak isimler arasında.

Günün Önemli Haberleri