Yazıcıoğlunun cenazesi haftaya!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili bir açıklama yaptı. Tüm soruları yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili AKP il merkezinde bir basın açıklaması yaptı.


CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
 BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu için planlanan cenaze töreni hakkında bilgi verdi.
Gündoğdu'nun verdiği bilgiye göre, Yazıcıoğlu için 31 Mart Salı günü Ankara'da cenaze töreni düzenlenecek. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınacak cenaze, TBMM'ye getirilecek ve burada bir tören yapılacak, ardından da Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Yazıcıoğlu'nun cenazesi, daha sonra BBP Genel Merkezi'ne götürülecek ve burada dua okunacak.

CENAZE SALI GÜNÜ

Erdoğan Yazıcıoğlu'nun ailesine ve BBP camiasına başsağlığı diledikten sonra üzüntülerini dile getirdi. "Farklı siyasi partilerden olmamıza rağmen Yazıcıoğlu arkadaşımdı " dedi. Ailenin cenaze töreni için Salı gününü düşündüklerini de belirtti.

MECLİS ARAŞTIRMASI

Kazayla ilgili olarak da "olayla ilgili herhangi bir ihmal olup olmadığı konusunda inceleme yapılması için talimat verdim. Bu konuyla ilgili de Meclis Araştırma Komisyonu kurulacaktır." dedi.

BASIN SINIFTA KALDI

Erdoğan duyarlı davranmayan basın mensuplarına da çattı ve Hollanda örneğini verdi. Şöyle konuştu:

"Üzülerek belirtmek isterim ki kurtarma çalışmaları aşamasında bilgi vermeye çalışan bazı basın kuruluşlarımız kazazadelerin aileleri ve Büyük Birlik Partisi camiası için yeterince duyarlı davranmamıştır.

Hollanda'da bir uçak kazası meydana geldi, aradan günler geçmesine rağmen teknik bir açıklama yapılmamıştır. Kara kutunun bulunmasına kadar açıklamaya gidilmemiştir. Aslı astarı olmayan değerlendirmeler yapmak, insan hafızasına farklı yansımalara yol açıyor. Bu işin siyasi ranta dönüştürülmemesi gerekir. Bilgisiz medya çevrelerinin bu işi ranta çevirmeleri bizi üzmüştür

YAZICIOĞLU ARKADAŞIMDI
DİĞER SAYFADA


[PAGE]

Ölüm haktır. Bizler kaza ve kadere inanmış bir inancın mensuplarıyız. Ölüm kimi, nerede yakalayacak belli değildir. Öldüğümüzde ünvanlarımızla değil milletimizin gönlündeki yerle anılacağız. Hepimiz şahidiz ki Muhsin Yazıcıoğlu milletin gönlüne girmiş, bir er kişi olarak anılacaktır. Farklı siyasi partilerde olmamızı rağmen arkadaşımdı. Merhumlara rahmet diliyorum.

İHMAL VAR MI?

Ve arama kurtarma çalışmasınında bir ihmal olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Ben isterim ki tüm basın mensuplarının bölgeyi gezmesini isterim. Bakalım bölge gezmeye müsait mi? Rakım 3300... Siz dağlık bölgede helikopterleri uçurmuşsunuz, siz var, kar, tipi var. Helikopter uçamaz. Bana en son verilen haber 12 gibi, özel yetişmiş timler oraya hareket ettiler ve 7-8 saatlik yolu 6-7 saatte gitmeyi planlıyorlardı. 15-16 saatte gidebildiler. Koşullar o kadar zor. Bunun değerlendirmesini yaparken doğru bir değerlendirme yapmak lazım."

KABLO KOKUSU VAR MIYDI?

"Köylüler orada kablo kokusu duymuşlar, yetkilere söylemişler. Niçin o bölgeye daha önce gidilmedi" sorusuna ise "Arkadaşlar o köyün sakinleri bölgeye 7 saatte geldiler. 7 saatte gelinen yere kablo kokusu gelir mi?" dedi.

BULUNANA KADAR ARAYACAĞIZ

Halen bulunamayan İHA muhabiri İsmail Güneş bulunana kadar arama çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi...

Günün Önemli Haberleri