Yazıcıoğlu Güle oy verecek

Abone ol

Yazıcıoğlu Köşk seçimlerinin ilk turunda Gül'e oy verecek.

Ankara Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirilen BBP 3. Olağanüstü Kurultayı'na delegelerin dışında misafir davet edilmedi. Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, kongre konuşmasında, bugün ilk tur oylaması yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine değindi.

Yazıcıoğlu, geçen hafta destek turları çerçevesinde kendisiyle görüşen Abdullah Gül'e, "Partime danıştıktan sonra size net cevap verebilirim." demişti. Bu görüşmeye atıfta bulunan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Partimin yetkili organlarına danıştım, istişare ettik. Şimdi kararımızı açıklıyorum. Cumhurbaşkanlığı için Gül'den başka seçenek gözükmüyor. Türkiye'nin birçok acil çözüm bekleyen sorunları varken, sonucu önceden belli bir cumhurbaşkanlığı seçimini üçüncü turlara kadar geciktirmenin anlamı yok. Bu, diğer sorunların çözümüne eğilmeyi geciktirir.

Mümkünse birinci turda seçilsin. İşi geciktirmek, ayak diretmek bize uygun bir davranış değil. O nedenle oylamaya gireceğim ve Sayın Abdullah Gül için oy kullanacağım. MHP de kendi adayını çıkardı; ancak oy yeterliliği açısından Gül'den başka seçenek görünmüyor."

Günün Önemli Haberleri