Yazarlara müdahale itirafı

Abone ol

Emin Çölaşan-Hürriyet krizinin yankıları devam ediyor. Yazarlara baskı iddiası üzerine Özkök'ten itiraf geldi.

Hükümetin ateşli muhalif yazarı Emin Çölaşan ile Hürriyet arasındaki krizin yansımaları sürüyor. Muhalefet çevreleri ve rakip medya grupları Hürriyet'in üzerine gitti. İddialar karşısında Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Erutğrul Özkök, Bir köşe yazarının ilk günü başlıklı yazısında itirafta bulundu.

Dünyanın her yerinde genel yayın yönetmenlerinin yazarlara müdahale hakkı olduğunu savunan Özkök, "Peki sen de böyle şeyler yaptın mı" diye soranlara şu cevabı verdi:

"Evet yaptım..." Ha, bir şey daha söyleyeyim.Yazı işlerindeki arkadaşlarım da birçok defa benim yazımı değiştirttiler. Hatta başka yazı yazdırdılar.
Neticede kimse, ama kimse Hürriyet markasının üstünde değildir.
Hepimiz Hürriyet’in yayın ilkelerine uymak zorundayız. Hürriyet kültürü işte böyle bir şeydir. Ama size büyük bir iç rahatlığıyla şunu söyleyebilirim.
Hürriyet bu tür işlerin en az yapıldığı gazetedir."

Özkök rakiplerinin boyun eğdiler suçlamasına da sert çıktı. Baskılara asla boyun eğmediklerini böyle bir şeyin olması halinde Türkiye'yi ayağa kaldıracağını savundu. Özkök suçlamaların arkasında Hürriyet'i çekememezlik olduğunu iddia etti.


Günün Önemli Haberleri