Yazara TÜRBAN sansürü

Abone ol

Birgün gazetesi, "Biz türbana karşıyız" diyerek bir yazarın yazısını sansürledi.

Birgün gazetesi yöneticileri, bir yazarını odaya çekti ve yazısını değitirmesini istedi! Yazar bunu kabul etmeyince de yazıyı sansürledi.
Birgün gazetesi yöneticileri, Finans-Politik adlı sayfasıyla tanınan yazarı Cemil Ertem’in yazısını sansürledi. Ertem'i bir odaya çeken gazete yönetimi, yazıyla ilgili hesap sordu.

Cemil Ertem yazısında Türkiye'deki solun iki yanlışına dikkat çekmiş ve ‘sol’un devlete, türban yaklaşımına ve ulus-devlet anlayışına" neşter vurmuştu.

Birgün'ü TÜRBAN kızdırdı

Birgün yöneticileri “biz hem türbana karşıyız ve hem de kemalistiz” diyerek, Cemil Ertem’e “Bu yazını yayınlamıyoruz, baskıya iki saat var, yerine başka yazı yaz” diye talimat verdiler.

Cemil Ertem, Birgün yöneticilerine bunun sansürcülük olduğunu, böyle bir “teklif” i kabul etmeyeceğini belirtince de tartışma çıktı. Birgün yöneticileri “o zaman yazını yayınlamayız, Cemil Ertem hastalığı nedeniyle yazı yazamadı diye not koyarız” dediler.

Cemil Ertem “Yazımı sansürlüyorsanız, hastalandı, yazamadı türünden bir gerekçe de koyamazsınız” dedi ve gazete binasından ayrıldı.
Birgün ise yazıyı yayınlamadı.
Günün Önemli Haberleri