Yaşamakistiyorum. com

Abone ol

Antalya'da ölen kadının böbreği nakledilen kadının internet sitesi kurduğu ortaya çıktı

Antalya'da, 28 yaşındaki 5,5 aylık hamile Şerife Polat'ın bir böbreğini alarak yaşama dönen 36 yaşındaki Gülnur Tekin'in, ''www.yasamakistiyorum.com'' adlı internet sitesi kurduğu ortaya çıktı.

Damar tıkanıklığına bağlı beyin kanaması sonucu bebeğiyle önceki gün yaşamını yitiren Şerife Polat'ın sağ böbreği, 6 yıldan bu yana böbrek bekleyen 36 yaşındaki Gülnur Tekin'e nakledildi.

Nakil sonrası AA muhabirine açıklama yapan Gülnur Tekin, 1994 yılında beyin kanaması ve yüksek tansiyon sonucu böbreklerinin fonksiyonlarını kaybettiğini, 6 yıldır da böbrek nakli beklediğini söyledi.

Tam ümitlerini kaybetmişken Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezinden arandığını belirten Tekin, ''Bana uygun böbrek bulunduğu bildirildi. Bunu duyunca sevinçten bayılacaktım. Çünkü bütün ümitlerim bitmişti'' dedi. 10 yaşında bir erkek çocuk sahibi olan Tekin, çocuğu için var gücüyle yaşama sarıldığını, eşinin ve yakınlarının telkinleriyle de ''www.yaşamakistiyorum.com'' adlı bir internet sitesi kurduğunu kaydetti. Bu sitede böbrek bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve böbrek hastalarına maddi katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Tekin, şöyle konuştu: ''Eşimin memur olması, maddi imkansızlıklar nedeniyle bu çareye başvurmuştuk. Ama buna gerek kalmadan genç bir annenin böbreği bana nakledildi. Bana böbreği verilen anneyi hiçbir zaman unutmayacağım. Allah'a oğlumun evliliğini ve torunlarımı görmek için dua ediyordum. Duam kabul oldu.''

-''OĞLUM ÖLEN ANNE İÇİN DUA EDİYOR''-

Gülnur Tekin'in eşi Kemal Tekin de, büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Yaşamını yitiren anne Şerife Polat'ı unutmayacaklarını anlatan Tekin, ''Allah eşimi oğluna ve bana bağışladı. Oğlum şimdi ölen anne için gece gündüz dua ediyor'' dedi. Tekin, vatandaşların organ bağışına mutlaka ilgi göstermesini istedi.

Gülnur Tekin'in oğlu Ömürcan Tekin de, annesinin iyileşmesinden dolayı büyük sevinç yaşadığını söyledi. Annesi için okulda böbrek makinesi resmi yaptığını anlatan Ömürcan, ''Resim dersinde annemin iyileşmesi için böbrek makinesi yapmıştım ama büyüdüğümde herkesin iyileşmesi için gerçeğini yapacağım'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri