Yasaklar şehri İstanbul
Abone olİstanbul’da yaşam kuralları yeniden belirleniyor. Mega kentte yaşayanlara bir dizi yasa geldi.
1987 yılında yürürlüğe girerek kent içindeki yaşam kurallarını belirleyen "Belediye Zabıtası Yönetmeliği", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından güncellendi ve "Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği" adını aldı.
Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki işyerleri, ana arterler ve alanlarda geçerli olacak yönetmelik, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulup onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.
Yönetmeliğe göre yayaların yoğun olduğu yol ve meydanlarda tekerlekli paten, buz pateni ya da kızakla kaymak, kartopu, futbol oynamak, ve uçurtma uçurtmak yasaklandı. Bu alanlarda oyuncak tüfekle atış talimi yapmak da yasaklar arasında. Yönetmelik, parklarda, mangal yakmayı, içki içmeyi ve banklarda yatmayı da yasaklıyor.
Yönetmelikteki diğer yasaklar şunlar:
HAVUZDA BALIK TUTULAMAZ
Ev ya da bahçede veteriner raporu alınmamış hayvan bulundurulamaz.
Dam, teras ve balkonlarda biriken karları tedbirsiz olarak yol ve kaldırımlara atarak yaya ve araç trafiğini engellemek yasak.
Umumi süs havuzlarına girmek, var ise balık tutmak veya balıklara zarar vermek, umumi parklardaki anıt, eser ve müştemilata zarar vermek yasak.
Parklarda, yasaklanan yerlerde çimenlere ve çiçeklere basmak, top oynamak, ağaçlara fidanlara her ne suretle olursa olsun zarar vermek, çiçek koparmak, ağaçlara çıkmak veya bu hareketleri hayvanlara yaptırmak, hayvan bağlamak, ağaçlara ilan yapıştırmak, salıncak kurmak, çivi çakmak, isim yazmak, şekil çizmek, zarar vermek yasak.
Hürriyet