Yarın PTT açık mı 30 Ağustos günü PTT çalışma saatleri

Abone ol

30 Ağustos'ta yani yarın, PTT açık mı, 30 Ağustos perşembe hangi PTT şubeleri açık sorusu binlerce vatandaşın resmi tatil öncesi gündeminde. Yarın ülkemizdeki resmi tatillerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayacağız. Dolayısıyla yarın, perşembe günü PTT şubeleri kapalı olacak. İşlemler ve dağıtımlar 31 Ağustos'ta yapılacak.

Yarın, 30 Ağustos'ta PTT açık mı, 2018 PTT çalışma saatleri nasıl soruları  binlerce vatandaş tarafından araştırılıyor. Yarın ülkemizdeki resmi tatillerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayacağız. Türk milletinin destan yazdığı bu günde devlet, kamu, bankalar ve PTT'ler tüm gün kapalı olacak, hizmet vermeyecek. Yani yarın, perşembe günü PTT şubeleri kapalı olacak. 

YILIN GERİ KALANINDAKİ RESMİ TATİLLER (2018)

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü)

PTT ŞUBELERİNİN ÇALIŞMA GÜNLERİ: PTT hafta sonu açık mı sorusu binlerce kişinin gündeminde. PTT bazı durumlar harici hafta içleri çalışmaktadırlar. PTT hafta sonları kapalıdır. Bunun yanında resmi tatil günlerinde de kapalıdırlar.  Saati : saat 17:30’da kapanıyor.

 30 AĞUSTOS TARİHİ VE ÖNEMİ: Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

Çal Köyü'nde gerçekleşen ilk törende Mustafa Kemal, millî ruhun canlı tutulmasının önemini vurgulamış ve Meçhul Asker Abidesi'nin temelini eşi Latife Hanım ile beraber atmıştır.

Başkumandan Zaferi 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 Nisan 1926’da kabul edilen Zafer Bayramı Kanunu'nda 30 Ağustos Başkumandan Muharebesi gününün Cumhuriyet ordu ve donanmasının Zafer Bayramı olduğu, her yıl dönümünde bu bayram gününün kara, deniz ve hava kuvvetleri tarafından kutlanacağı belirtilir. Aynı yıl, dönemin Savunma Bakanı Recep Peker’in yayınladığı bir genelge ile bayram törenlerinde neler yapılacağı detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Ancak 1930’ların ortalarına kadar ilk tören gibi üst düzeyde gerçekleşen Büyük Zafer kutlaması veya anma töreni yapılmamıştır.

Hava Kuvvetlerinin ülke savunmasında önemli bir yeri olması nedeniyle, Tayyare Cemiyeti de 30 Ağustos tarihini "Tayyare Bayramı" olarak adlandırmıştır. Zafer Bayramı için özellikle 1960’lardan itibaren daha kapsamlı ve katılımlı bir şekilde kutlamalar yapılmaya başlanmıştır.

Günün Önemli Haberleri