Yargıdan üstü kapalı cevap

Abone ol

Yargıtay Birinci Başkanvekili Şirin'den Başbakan Erdoğan'a dolaylı cevap!

Yargıtay Birinci Başkanvekili Osman Şirin, “Üç erkten yasama ve yürütme, bırakın biri beyni, biri de kalbi kendilerine benzetsinler ve 'bizim görevimiz beyindir, kalptir; onun işlevini yerine getiriyoruz' desinler. Biz yargı ise akciğerleriz” dedi.

Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Yaşar Engin Selimoğlu ile 8. Ceza Dairesi Üyesi Mehmet Hulusi Özek'in yaş haddinden emekliye ayrılmaları dolayısıyla Yargıtayda tören düzenlendi. Törende konuşan Yargıtay Birinci Başkanvekili Osman Şirin, salondakilere, “sıradanlığın ötesinde bir görev yürüttüklerini” belirterek, tıpkı burada görev yapanlar ve bundan sonra görev yapacaklar gibi zoru başardıklarını ifade etti.

Osman Şirin, “Bir insan vücuduna benzettiğimizde; üç erkten yasama ve yürütme, bırakın biri beyni, biri de kalbi kendilerine benzetsinler ve 'bizim görevimiz beyindir, kalptir; onun işlevini yerine getiriyoruz' desinler. Biz yargı ise akciğerleriz. Yargı erki nefes almayı sağlayan kurumdur. Bunu başarabilen bir nefes alma, ancak yasamaya ve yürütmeye yani topluma, yani insan vücuduna hayatiyet kazandırır” diye konuştu.

“DEVLETİN DİNİ OLMAZ”

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay 15 Hukuk Dairesi Üyesi Yaşar Engin Selimoğlu da Yargıtayın, Türkiye'deki adli mahkemelerin tepesinde olduğunu, hakimlerin yasalara ve vicdanlarına göre karar verdiklerini ifade etti. Selimoğlu, “Tabiri caizse Yargıtay yargının kabesidir” dedi.

“Laiklik konusundaki endişelerini” de dile getirmek istediğini söyleyen Selimoğlu, şöyle konuştu:

“Hükmi şahısların, tüzel kişilerin, devletin dini olmaz. Devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan vatandaşların dini olur. Bu vatandaşlar Müslüman olur, Hristiyan olur, Musevi olur... Bu vatandaşlara devletin aynı mesafede olması, aynı muameleyi yapması gerekir. Bu ancak laik devletle karşılanabilir.”

Günün Önemli Haberleri