Yağmur geliyor, sel geliyor

Abone ol

Meteoroloji uyardı. Sağanak yağış geliyor. Sel baskınlarına dikkat..!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların neden olabileceği yıldırım düşmesi, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarla ilgililerin tedbirli olmasını istedi.
Karadeniz'de dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli poyraz nedeniyle dalgaların boyu üç metreye kadar çıktı. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, fırtına nedeniyle ava çıkamayan balıkçıların tekneleri balıkçı barınağına çekildi.


Deniz otobüsü seferleri iptal

Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle de İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) Avşa-Marmara-Yenikapı-Bostancı ve Bandırma-Yenikapı deniz otobüsü seferlerini karşılıklı olarak iptal edildi.
Çanakkale Boğazı'nda şiddetli fırtına nedeniyle kıyıya yakın seyreden 12 metre boyundaki "Papatya" adlı yelkenli, Kumkale Feneri önlerinde karaya oturdu. Gece boyu azgın dalgalarla mücadele eden yat sahibi tekstilci Hakan Çetin (37), havanın aydınlanmasıyla birlikte Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edirne'de sağanak yağış

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava Edirne'de de etkili oldu. Hava sıcaklığının önceki gün 36 derecelerde seyretmesinin ardından dün termometreler 28 dereceye kadar düştü. Ani sıcaklık düşüşü beraberinde yağmur yağışını getirdi. Sağanak olarak aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Metrekareye ise son 12 saat içinde 6.5 kilogram yağış düştüğü belirtildi.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, su baskınlarının yaşanabileceğini bildirerek vatandaşları uyardı.
Günün Önemli Haberleri