Yabancılar dağları kiraladı

Abone ol

Yabancı yatırımcılar finans sektöründen sonra gayrimenkule de yöneldi. İlk kez bir dağ öziel sektöre açılıyor.

Türkiye'de ilk kez bir dağ yap-işlet-devret modeli ile özel sektöre açılıyor. Isparta'nın Davraz Dağı'na talip olan Fransız Comag firması Isparta Valiliği ile anlaşmaya vardı. Davraz Dağı'nı 49 yıllığına kiralayan firma 50 milyon euroluk bir yatırıma imza atacak.

Referans Gazetesi'nde Metin Can imzası ile yer alan habere göre son dönemde Türkiye'de gayrimenkul yatırımları ile öne çıkan yabancı yatırımcılar dağlarla bile ilgilenmeye başladı. Türkiye'de bir ilke imza atılarak yap-işlet-devret modeli ile satışa çıkarılan Davraz Dağı'nın 49 yıllığına Fransız Comag'a kiralanması için ön anlaşma imzalandı.

Türkiye'nin son dönemde yıldızı parlayan kayak merkezlerinden biri olan Davraz Dağı'nı kiraya veren Isparta Valiliği, önümüzdeki günlerde Comag firmasını yakından tanımak ve anlaşmanın ayrıntılarını konuşmak için Fransa'ya gidecek.

Tek zirveli Davraz Dağı, 42 bin dönümlük bir alana sahip. Comag, dağa 50 milyon euroluk bir yatırım yapmayı planlıyor. Dağda bir aya yakın incelemeler yapan firma, Fransa'dan özel olarak getirttiği kayakçıları helikopter ile zirvede bırarak pist testi yaptı. Dağın zirvesine teleferik kurma sözü de veren Comag'ın hedefi ise kayak sezonunda 500 bin turist ağırlamak.

Günün Önemli Haberleri