Ya gelinliği giy, ya da öl

Abone ol

Abisi ''ya gelinliği giyersin ya da ölürsün'' dedi. 14'ünde imam nikahı kıydırıldı. B.Ç. ailenin elinden bakın nasıl kurtuldu?

H.H'nin (76), oğlu S.H'yi (33) evlendirmek için kız aradığını duyan M.Ç. (34), Muş'ta bir akrabasının kızı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine H.H, oğlu S.H. ve M.Ç. Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyüne B.Ç'yi görmeye gitti. B.Ç'nin annesi A.Ç, babası Ş.Ç. ve ağabeyi Z.Ç. ile konuşan H.H, 6 bin YTL başlık parası verdi. B.Ç, aileler arasındaki anlaşmaya karşı çıktı ve evlenmek istemediğini söyledi. Bunun üzerine ağabey Z.Ç'nin kız kardeşinin başına tabanca dayayıp tehdit ettiği, ''ya gelinliği giyersin ya da ölürsün'' dediği ileri sürüldü.

Bunun üzerine B.Ç, evlendirileceği S.H. ile birlikte Denizli merkeze bağlı Gözler beldesine geldi. Aile arasında tören düzenlendi ve S.H. ile B.Ç'ye imam nikahı kıyıldı. Denizli'ye getirildiği gün yalnız, ertesi gün de S.H'nin kız kardeşleri ile geceyi geçiren B.Ç, 3. gün S.H'nin kendisiyle birlikte olmayı istemesi üzerine hasta olduğunu ve şiddetli baş ağrısı çektiğini söyledi.

H.H. ve S.H'de B.Ç'yi Özel Sağlık Hastanesi acil servisine getirdi. Burada kendisini muayene eden doktorla durumu anlattı. İsmi açıklanmayan acil servis doktoru, durumu polise bildirdi. Hastaneye gelen polis ekipleri, H.H. ve S.H'yi, daha sonra da aracılık ettiği ileri sürülen M.Ç'yi gözaltına aldı. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen bu kişiler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. B.Ç. ise devletin korumasına alındı.

Günün Önemli Haberleri