Windows 8 ortaya çıktı!

Abone ol

Merakla beklenen işletim sistemi, birkaç dakika önce ortaya çıktı ve Microsoft, en yeni Windows'a ait detayları paylaştı

Windows serüveni, dünyayı değiştirmeye 1995'te başladı. Bugün Apple mağazalarında görmeye alışılan teknolojiyi ilk satın alan olma çılgınlığı o zaman Windows 95 ile başlamıştı.

Yıl 2011 ve gündemde Windows 8 var.

Şu ana kadar gösterilmeyen Windows 8, ilk olarak Build adı verilen bu etkinlikte tanıtıldı. 13 saat süren aralıksız bir uçak seyahatinden sonra, Türkiye'den sadece teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in katıldığı Anaheim'daki etkinlikte dünyanın her yerinden gelen medya mensupları da yeni işletim sisteminin detaylarını görmek için tabiri caizse nefes almadan konferansları izlediler.

Beklentileri Karşıladı

Hızla değişen donanım dünyasına ve alışkanlıklara karşılık kendini yenileyen bir Windows 8 bekleniyordu ve tam olarak beklentilerin karşılığı alındığı görünüyor.

Microsoft, geliştirilmesine devam edilen Windows 8'e çok güveniyor. Öyle ki, bu işletim sistemi ile hem tablet bilgisayarlarda, hem masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda hem de sunucularda boy gösterecek.

Bu devrimde cesur davranan firma, Windows 95'ten Windows 7'ye kadar alıştığımız masaüstü deneyimini silip atmıyor, sadece ihtiyaç olduğunda kullanııclara sunuyor.

Windows 7'den sonra teknoloji dünyasında hem donanım hem de alışkanlıklar olmak üzere nelerin değiştiğine kısaca göz atmak gerekirse;

Hızlanan ve daha az enerji harcayan işlemciler, tabletler, akıllı telefonlar derken tüketicilerin daha fazla internette olması, her yerden bağlantı sağlaması, sosyal paylaşım sitelerine olan artan ilgisi... Tüm bunlar, Microsoft'un en önemli silahı olan Windows'u da güncellemesi gerektiği gerçeğini ortaya koydu.

Etkinlikte görünen o ki Windows 8, hem kullanıcıların hem de kurumların değişen ihtiyaçlarına yanıt vermekle kalmayıp, onları daha farklı bir serüvene taşımayı görev edinmiş durumda.

Günün Önemli Haberleri