Williamsa Toyota motoru

Abone ol

Formula 1'de eski parlak günlerine dönmek isteyen Williams Toyota motoru kullanacak.

F1'de son şampiyonluğunu 1997 yılında kazanan Williams, Toyota ile üç yıllık motor anlaşması imzaladı.

Formula 1'de eski parlak günlerine dönmek isteyen Williams yeni sezonda Cosworth yerine Toyota motoru kullanacak. Williams, Japon firmayla üç yıllık sözleşme imzaladı.

Takım patronu Frank Williams, Toyota ile yaptıkları anlaşmanın tekrar dünya şampiyonluğuna oynamaları için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Williams, "Toyota çok etkileyici ve güçlü bir endüstri canavarı. Yeniden zirveye yükselme çabalarımızda böyle bir desteği arkamıza aldığımız için gururluyuz" dedi.

BMW ile ayrıldıktan sonra bu sezon Cosworth motoruyla mücadele eden Williams'ın önümüzdeki üç yılda kullanacağı Toyota motoru, Japon firmanın kendi F1 takımındakiyle aynı olacak.

Toyota motorsporu departmanı başkanı John Howett, Williams'ın motor sağlayıcısı olmaktan mutluluk duyduklarını, iki taraf arasında uzun ve güçlü bir ortaklığın başlamasını ümit ettiğini söyledi.

Yüzde 70'i Frank Williams ve yüzde 30'u takımın ortak kurucusu Patrick Head'in olan Williams F1'de 1979 yılından bu yana 113 grand prix kazandı ve dokuz kez markalar şampiyonluğuna ulaştı.

Bu sezon klasmanda 10 puanla sekizinci sırada yer alan takım son şampiyonluğunu 1997 yılında elde etti. Aynı yıl Williams pilotu Jacques Villeneuve de sürücülerde ilk sırayı almıştı.

2002 yılında Formula 1'e giren Toyota en geniş bütçeli takımlardan biri olmasına rağmen hala ilk grand prix zaferini bekliyor.

Toyota-Williams ortaklığı ile Formula 1'de ilk sezonunu geçiren takımı Midland ile Toyota arasındaki ilişki de sona erecek.

Günün Önemli Haberleri