Washington 45 derece

Abone ol

ABD'nin kuzeydoğu bölgesini vuran sıcak dalgası etkisini daha iki gün sürdürecek.

ABD'nin kuzeydoğu bölgesini vuran sıcak dalgası yüzünden Washington ve New York gibi kentlerde hava sıcaklıkları 39 dereceye kadar yükselirken, olumsuz koşulların iki gün daha etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, rutubet göz önüne alındığında Washington'da son iki günde ulaşılan 39 derecelik sıcaklığın hissedilen karşılığının 45 derece olduğuna işaret etti. Kent sakinlerine mümkün olduğunca açık havada durmamaları tavsiyesinde bulunuldu.

İnsanların sıcağa dayanabilmesi için binalarda klima cihazlarının tam kapasiteyle çalıştığına dikkati çeken belediye yetkilileri, güç kesintisiyle karşılaşılmaması için kent sakinlerinden elektrik tasarrufunda bulunmasını istedi. ABD'nin kuzeydoğu bölgesinde hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Öte yandan, Karayip denizinde oluşan tropik fırtına Chris'in hafta sonunda ulaşacağı Meksika Körfezi'nde kasırgaya dönüşebileceği bildirildi. Aynı bölgeyi geçen Eylülde vuran Katrina kasırgası, yüksek can ve mal kaybına yol açmıştı.

Günün Önemli Haberleri