Virüsler kanseri öldürecek

Abone ol

Bilim adamlarından bir mucize. Artık kanser hastaları için bir umut var!

Alman bilimadamları, İsviçre’deki Onkoloji Konferansı’nda grip virisünün genleriyle oynayarak kanserli hücreleri yok ettiklerini açıkladı

Alman bilim adamları kanser tedavisinde yeni bir yöntem açıkladı. MediGene eczacılık firmasının İsviçre’deki Onkoloji Konferansı’na katılan temsilcileri, virüs kullanarak kanserli hücreleri yok edebildiklerini açıkladı. Gribe yol açan virüsün genetik koduyla oynayan bilim adamları NV1020 adında yeni bir virüs geliştirdi. Virüsler normalde sağlıklı hücreleri öldürüyor. Ama bu özel virüs, yalnızca kanserli hücreleri öldürüyor. Bu sırada sağlıklı hücrelere kesinlikle zarar vermiyor.

13 hastayı iyileştirdi

Virüs şimdiye kadar yalnızca 13 kişilik bir grup üzerinde denendi. MediGene şirketinin yöneticisi Axel Mescheder, “Denemelerimiz başarılı oldu, deneyelere devam ediyoruz” dedi ve örnek bir vaka anlattı: “Karaciğerinde 10, akciğerinde 4 ayrı yere kanser sıçramış bir hastaya 4 hafta boyunca virüs verildi ve iki tur kemoterapi uygulandı. Altı ay sonra karaciğerindeki tümörlerin tamamen yok olduğu görüldü. Hasta 12 ay sonra akciğerindeki tümörlerden öldü.”

Günün Önemli Haberleri