Viranşehirde gece gergin başladı

Abone ol

Viranşehir'de terör örgütü PKK yandaşları korsan gösteri düzenleyip, polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, terör örgütü PKK yandaşları korsan gösteri düzenleyip, polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polisin de biber gazı ile karşılık verdiği ve yaklaşık bir saat süren gösteride bazı işyerleri zarar gördü.

Akşam saat 19.30 sıralarında Şırnak mahallesinde toplanan çoğunluğunu çocuk ve gençlerin oluşturduğu yaklaşık yüz kişilik kalabalık, PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak ilçe merkezine doğru yürüyüş başlattı.

Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak Vatan Caddesi'ne gelen kalabalık, burada çöp konteynerlerini devirerek yolu trafiğe kapattı.

Çoğunluğu yüzlerini poşu ile kapatan ve ellerinde terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve Öcalan posterleri taşıyan grup daha sonra Viranşehir Kaymakamlığı'nın da bulunduğu Karacadağ Caddesi'ne geldi.

Kaymakamlık binasına 500 metre mesafede önlem alan polisler tarafından ilerlemelerine izin verilmeyen grup, Burada çöp konteynerlerini devirip, yoldan topladıkları lastiklerle oluşturdukları barikatı ateşe verdi.

Sloganlar atan kalabalık dağılmaları uyarısında bulunan polislere yanlarında getirdikleri molotof kokteylleri ve taşlar ile saldırmaya başladı. Polisin de biber gazı ile karşılık vermesi üzerine ara sokaklara dağılan grup caddenin başka bir noktasından çıkarak, güvenlik güçlerine saldırmayı sürdürdü.

Çatışma 1 saat sürdü, yangın çıktı

Yaklaşık bir saat boyunca cadde üzerinde polis ile çatışan kalabalık, saat 20.45 sıralarında ara sokaklara girerek dağıldı. Göstericilerin dağılmasının ardından taş tarlasına dönen caddede polis inceleme başlatırken, cadde üzerinde bir balıkçının deposunda atılan molotoflardan dolayı küçük çaplı yangın çıktı.

İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangının ardından depoda maddi hasar oluştuğu görüldü. Caddede incelemesini sürdüren polis, yoldan geçen ve durumundan şüphelendiği kişilerin kimliklerini kontrol edip üstlerini aradı.

Gerginliğin sona erdiği Viranşehir'de polis, olası yeni gösterilere karşı güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı.

Günün Önemli Haberleri