Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Abone ol

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), 2004 yılında yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen iş adamlarını ödüllendirdi.

ETO Başkanı Cemalettin Sarar, ETO'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Eskişehir'deki birçok işletmenin merkezini başta İstanbul olmak üzere diğer kentlere taşıdığını, birçok iş adamının da bu yönde plan yaptığını belirterek, ne kadar kamu kurumu varsa denetim için Eskişehir'e geldiğini kaydetti.

Denetimin devletin temel görevlerinden birisi olduğunu kabul ettiklerini belirten Sarar, şunları söyledi:
“İstanbul'daki işletmeler 2 yılda bir ancak denetim görüyor. Gidin doğu illerine denetim nedir bilen yok. Eskişehir'de her ay farklı bir denetim var. Her ay farklı bir denetim gördüğü için denetimden bıkan Eskişehir'deki işletmeler merkezlerini başta İstanbul olmak üzere diğer kentlere taşıdılar. Bunun bir ortası bulunsa iyi olacak. Eskişehir'in vergi tahsilat oranları her zaman Türkiye ortalamasının üzerindedir. Eskişehirli mükellefler devletiyle, maliyesiyle barışıktır. Maliyeciler enerjilerini kayıpların daha çok olduğu bölgelere harcasın.”

Sarar, Türkiye'nin son yıllarda enflasyonla mücadele ve özelleştirme konularında iyi sonuçlar aldığını belirtirken, ülkenin dış borcunun 200 milyar dolara dayandığını bildirdi.

Türkiye'de 2007 yılının seçim yılı olacağını ifade eden Sarar, şöyle devam etti:
“Bizim gibi siyasi ve iktisadi çalkantıların sık yaşandığı ülkelerde yatırım kararı almak öyle kolay değildir. Umuyorum Hükümet yakın geçmişteki benzer olaylardan gerekli dersi çıkararak, ülke menfaatlerinin bilincinde, sorumluluk sahibi politikalar üretir.”

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan gelir vergisi rekortmenleri Hasan Kurt, Savaş Özaydemir, Celaleddin Sarar, İbrahim Durgut, Sebahattin Sarar, Fahri Kanatlı, Adnan Kanatlı, Necmi Timur, Cemalettin Sarar ve Yaşar Aydoğan'a ödül verdi.

Kurumlar vergisi rekortmenleri Sarar Giyim, Eskişehir Doğalgaz Dağıtım A.Ş, Tam Gıda, Eti Gıda, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş, Eti Pazarlama, Magnesit A.Ş, Endel Endüstri Elektrik Sanayi, Tusaş ve Alpes A.Ş'ye de ödülleri Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli tarafından verildi.

Günün Önemli Haberleri