Velilere ’kırtasiye malzemeleri’ uyarısı

Abone ol

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyda Eren, velileri kırtasiye alışverişi konusunda uyardı.<br/>Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk S...

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyda Eren, velileri kırtasiye alışverişi konusunda uyardı.
Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyda Eren, velileri kırtasiye alış verişi noktasında uyarırken, çok pahalı ürünlerin çok iyi anlamına gelmediğini söyledi. Dr. Eren, velilerin mümkün olduğunca çocuk için işlev görebilecek, boyasız ürünleri tercih etmeleri gerektiğini belirtirken, “Kırtasiye malzemeleri olarak çocuklar genelde renkli malzemeleri tercih ediyorlar. Ama ailelere, özellikle silgi vb. renkli kırtasiye malzemelerini alırken boyalı olanları, mümkün olduğunca tercih etmemelerini öneririm. Bunun haricinde el kaslarını geliştirecek şekilde boyası çıkmayan, orta kalınlıkta ve yumuşaklıkta kurşun kalemleri almalılar” diye konuştu.
“İlkokul çocukları çıtçıtlı, numaralı kalemlerden uzak tutulmalıdır” diyen Dr. Şeyda Eren, “Anaokuluna giden çocuklar için daha çok oyun hamuru istiyorlar. Oyun hamurlarının bazılarının içerisinde boya olduğu için elde alerji yapabiliyor. Mümkünse hipoallerjenik, paraben içermeyen oyun hamurlarının alınmasını tercih etmeliler. Defter olarak da çocukların özellikle küçük çocukların yan taraflardaki spiralleri sökme gibi bir alışkanlıkları vardır. Bu nedenle küçük çocuklara aileler spiralsiz defter almalıdırlar” ifadelerini kullandı.

"KOKUSUZ OLMASINA DİKKAT EDİN"
Dr. Eren, yapıştırıcıların da kokusuz olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Yapıştırıcı ve benzeri malzemelerde de kokusuz ürünler alınmalıdır. Çünkü çocuklar bu malzemelerin kokusunu sevdikleri için koklayacaklarından daha çok yapışkanlı ürünleri tercih etmeliler. Defterleri ciltlemek için alacakları cilt kağıtlarında da yine özellikle boyasız kağıtları alınmalıdır. Kalem kutusunda da fermuarlı olanlardan daha çok açılır kapanırlardan kullanmalılar. Çünkü çocuklar fermuarları koparıp, ağızlarına atabiliyorlar. Bu yüzden özellikle küçük çocukların bu fermuarları yutma riskleri var. Sırt çantası tercihlerini de çok ağır olmayan, yumuşak dış malzemeli çantalardan yana kullanmalılar. Çok ağır çantalar çocukların fiziksel gelişimlerinde kamburluğa yol açabiliyor. Bu yüzden mümkünse beslenme çantaları ile okul çantalarının en azından ağırlığı ikiye bölmesi açısından ayrı olması gerekmektedir. Birde kendinden çekçekli çantalar var. Ama onlarda yerle sürekli temas ettiği için mikrop bulaştırıyor. Eğer aile çocuklarına çekçek çanta alacaksa da her akşam çocuk eve geldiğinde çantanın ayaklarını çamaşır sulu bez ile silmeleri gerekmektedir.”
(iha)

Günün Önemli Haberleri