Veli Paşa iddialara ateş püskürdü

Abone ol

Ergenekon tutuklusu Veli Küçük, avukatı aracılığıyla iddianameye cevap verdi! Küçük'e göre iddianame, iftiraname!

Ergenekon davasının en önemli sanıklarından biri olan Veli Küçük, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Küçük yaptığı açıklamada soruşturma kapsamında maksatlı olarak yapılan dezenformasyon faaliyetlerinin tahammül edilemez boyutlara geldiğini belirtti.

İşte Küçük'ün açıklamasından satır başları;

Artık tahammül edemiyorum: Halen tutuklu bulunduğum soruşturma kapsamında mahkemeye teslim edilen iddianame ve bu iddianameye ek olarak gösterilen belgelerin kamuoyunun bilgisine sunulmasını takiben, soruşturmanın başından itibaren maksatlı olarak yapılan dezenformasyon faaliyetleri tahammül edilemez bir boyuta ulaşmıştır. Tamamen asılsız iddialarla kişiliğime, Türk ve Müslüman kimliğime, şeref ve haysiyetime karşı insafsız saldırılar her geçen gün artırılarak devam ettirilmektedir. Bu kapsamda kamuoyunun bilmesini isterim ki; 65 yıllık ömrümün ve 35 yıllık meslek hayatımın hiç bir döneminde, hiç bir surette teröre, terör örgütlerine, yasalarımızca suç teşkil eden hiç bir oluşum, eylem veya söyleme destek vermedim.

Hayatımı ortaya koydum: Meslek hayatım boyunca, görevim çerçevesinde ASALA, PKK, DHKP-C, HİZBULLAH, İBDA-C v.s. terör örgütleriyle gerektiğinde hayatımı ortaya koymak suretiyle mücadele ettim. Bu mücadelemde -bazı maksatlı çevrelerin iddia ettiği gibi- yasadışı hiç bir yola yönelmediğim gibi, mensubu olmaktan her zaman onur ve şeref duyduğum Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bir subayı olarak, iddia edildiği gibi bir hukuksuzluk içinde yer almam söz konusu dahi olamaz.

Bu nasıl vicdan: Daha yargılamanın yeni başladığı kovuşturma kapsamında, şahsım en baştan suçlu ilan edilerek, iddianamede dahi yer verilmeyen her türlü iftirayla karşı karşıya bırakıldım ve bırakılıyorum. İlk inceleme ve tespitlerime göre, hukuki olmaktan ziyade, belirli çevreleri tatmin etmeye yönelik, hukuki delil yerine varsayıma, tahmine ve şüpheye dayandırılan, somut bilgi, belge ve delil içermeyen sözkonusu iddianamenin, bu soruşturmayı fırsat bilerek kendilerine çeşitli yararlar temin etmeye çalışan, birçoğuyla hayatımın hiç bir döneminde karşılaşmadığım, adını dahi bilmediğim ve muhtemelen bazılarınınkini hiç bir zaman öğrenemeyeceğim kişilerin iftiralarıyla kurulu olduğunu görmüş bulunmaktayım.

İddianame değil iftiraname: Bu belge bir iddianame olmaktan ziyade bir iftiraname olup, sözkonusu iftiraname ile ilgili gerekli savunmalarımı, ezelden beri bu ülkenin düşmanları olmuş, yurtdışından beslenen belirli güç odaklarının maşası konumundaki satılık kalemler, sözde demokratlar, ABD'nin kucağına oturmuş sözde müslümanlar, AB beslemeli sözde cumhuriyetçiler tarafından şayet fırsat verilirse, Mahkeme önünde yapacağım.

Günün Önemli Haberleri