Vekillerin ilginç diyalogları

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, Fransız nişanı Meclis'te tartışma konusu oldu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Legion d'Honeur liyakat nişanını Fransa Ulusal Meclisi'ne tepki olarak iade etmesi, dün TBMM Genel Kurulu'nda ilginç tartışmalara yol açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in gündeme getirdiği iadeyle ilgili olarak, tutanaklara şu tartışma yansıdı: Öymen: Halkımızın, bilim adamlarımızın gösterdiği tepkiyi saygıyla karşılıyoruz. Sayın Teziç, Fransa'nın verdiği Legion d'Honeur Madalyasını iade etmiştir.

İşte, Türk bilim adamı budur. AKP Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler: Etmiş de ne olmuş? Hangi başarısından ötürü almış o madalyayı? Öymen: Siz merak etmeyin, Fransızlar mesajı almışlardır. Benim bildiğim kadarıyla, tarih boyunca, Legion d'Honeur Madalyasını iade eden tek insandır. Güler: Öyle bir madalyayı niye almış? Hangi başarısından dolayı almış o ödülü?

Ne yapmış da almış? Koç: Ne anlayacaksınız? Senin aklın ermez ona. Güler: Hangi başarısından dolayı almış o ödülü? Mehmet Sevigen (CHP - İstanbul) - Ermenileri mi koruyorsun şimdi burada, arkadaş ya! Boş ver! Sana ne! Niye böyle şeyler yapıyorsunuz? CHP Kocaeli Milletvekili: Senin aklın ermez.

Günün Önemli Haberleri